Jó kezdés, fél győzelem

2018-04-15 17:04:34
Kisvárda FC

Korai gólokkal alapozta meg a Budafok elleni sikerét a kisvárdai NB II-es futballcsapat.

Százas számmal ellátott mezt kapott a szurkolóktól Lucas Bertucci, aki a századik bajnoki mérkőzését játszotta kisvárdai színekben a Budafok elleni vasárnapi fellépésen. A hazaiak csapatkapitánya ebből az alkalomból talán annak a vágyának is hangot adott magában, hogy hátha megszerzi bajnokságbeli első gólját.

Persze, ismerve a brazil-magyar középpályás önzetlenségét, az sem bánta, hogy nem ő szerezte a vezető gólt. Az az igazság, egyébként is Horváth Zoltán tett a legtöbbet azért, hogy korán vezetéshez jusson a Várda, mert mielőtt Cristiano Ronaldo módjára a kapuba ollózta volna a labdát, már volt egy-egy kecsegtető fejese és lövése, amit védett a budafoki kapus.

Szóval eseménydúsan telt az első tizenöt perc, amire Horváth Zoltán parádés gólja tette fel a koronát. Érdekes, előtte éppen kezdett felbátorodni az első percekben teljesen a kapuja elé szegezett Budafok, talán ez is kellett ahhoz, hogy a hazaiak területhez és gólhoz jussanak.

A másodikra sem kellett sokáig várni, Brana Ilics fejesével megnyugtatónak tűnő előnyhöz jutott az első osztályért harcoló Kisvárda. És bár lett volna lehetőség a szünetig tovább növelni az előnyt, Heffler Norbert távoli és Horváth Zoltán tizenhatoson belüli lövése sem ért célt.

Bohdan Melniké aztán igen. A kárpátaljai futballista mióta a pálya tengelyében játszik, egyre veszélyesebb a kapura, és a második félidőben el is sült a bal lába. Ezzel akár el is dőlhetett volna a mérkőzés, ha nem támad fel hamvaiból a Budafok, és nem szépít a kapusról kipattanó labdát értékesítő Pölöskey Péter révén. A végleges megnyugvást jelentő gól is így kapusról kivágódó labdából született, a cserejátékosok összjátékának végén Oláh Gergő értékesítette a saját kipattanóját. Közte azért a megkapaszkodásért küzdő Budafok sem adta fel, a vendégek mentek előre becsülettel, helyzeteik és Csizmadia Csaba révén veszélyes szabadrúgásaik is voltak – egy ilyenből még egyszer betaláltak a vendégek, de az már nem osztott, nem szorzott.

Hozta tehát a kötelezőt a kisvárdai csapat, ezúttal nem is annyira nehezen…

NB II: 30. forduló

Kisvárda Master Good–Budafoki MTE 4–2 (2–0)

Kisvárda, 1138 néző, v.: Nagy N. (Csatári, Punyi).

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 75.), Heffler N. (Jánvári, 67.) – Horváth Z. (Gosztonyi, 58.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Budafok: Szabó B. – Margitics (Vég B., 78.), Csizmadia Cs., Gubacsi, Forgács P. – Filkor, Vass M. – Kovács D. (Fekete M., 78.), Kercsó, Vankó (Khiesz, 31.) – Pölöskey P. Vezetőedző: Gálhidi György.

Gól: Horváth Z. (1–0) a 12., Ilics (2–0) a 19., Melnik (3–0) a 52., Pölöskey P. (3–1) a 67., Oláh G. (4–1) a 85., Csizmadia Cs. (4–2) a 91. percben

Percek, események

12. perc: Misic jobboldali szöglete után Izing „gyertyát” fejelt a labdába, a lehullót pedig Horváth Zoltán 8 méterről, a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal lőtte a bal felső sarokba, 1–0.

19. perc: Melnik adott jobbról középre, a bevetődő Ilics pedig 6 méterről úgy fejelte a labdát a léc alá, hogy Szabó Balázs csak beleütni tudott, 2 –0.

52. perc: Melnik húzott jobbról befelé, majd 18 méteres lövése Csizmadián megpattanva vágódott a kapu jobb oldalába, 3–0.

67. perc: Filkor 21 méteres lövése után Zöldesi kiütötte a labdát, a kipattanót pedig Pölöskey Péter 8 méterről ballal a bal alsó sarokba passzolta, 3–1.

85. perc: Gosztonyi balról visszagurított labdáját Oláh Gergő lőtte rá 12 méterről, Szabó Balázs védett, a kipattanóból ugyanő 8 méterről jobbal a kapu jobb oldalába emelte, 4–1.

91. perc: Csizmadia 30 méteres szabadrúgásból lőtte a jobb alsó sarokba a labdát, 4–2.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Jól játszottunk, korán sikerült vezetést szereznünk, majd növelni is az előnyt. Bosszantanak a bekapott gólok, de a lényeg, hogy meg tudtuk nyerni az előzetesen is nehéznek ígérkező mérkőzést.

Gálhidi György: – Sok gól volt, köztük szépek is, emiatt jó mérkőzést láthattunk. Szerettünk volna jobb eredményt elérni, de amíg ilyen hibákat követünk el, addig nem lehet esélyünk az ilyen jó csapat otthonában, mint a Kisvárda.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló