„Jó helyzetben vagyunk”

2021-07-12 22:26:16
Kisvárda FC

Edzőnknek, Joao Janeirónak akkor fájna a feje, ha kevesebb lenne a változtatási lehetősége.

Első ausztriai meccsünket nyertük meg úgy, hogy az egész felkészülési időszak alatt először kerültünk előnybe. Ezek szerint könnyebb így meccset nyerni? – kerestük a választ Joao Janeiro vezetőedzőtől azok után, hogy 2–1-re legyőztük az előző orosz bajnokság kilencedik helyezettjét, a Rosztovot.

„A jelek szerint igen – válaszolta Joao Janeiro vezetőedző. – Kétségtelen, az eddigi legkeményebb ellenféllel találkoztunk, amely klub hatalmas költségvetéssel rendelkezik. Egy ilyen csapat ellen rendkívül kompaktak voltunk, miközben a stratégiánk arra vonatkozott, hogy ne kapjunk sok gólt, de szerezzünk annyit, ami a győzelemhez elég. Nagyon jól koncentráltunk a meccs egésze alatt, és ha korábban azt mondtam, hogy fontos az edzőmeccs eredménye, akkor boldog vagyok, hogy ezt meg tudtuk valósítani. Már csak azért is, mert meg tudtuk mutatni, mi kell a győzelemhez a jövőben.”

A meccs egyes periódusaiban védekezésre kényszerült a csapat, máskor viszont irányítva a játékot, támadott. Ilyenfajta hullámzás a bajnokikon is előfordulhat majd.

„Mindenki láthatta, hogy nem könnyű ellenféllel szemben léptünk pályára – így Joao Janeiro. – Voltak olyan momentumaink, amikor védekezésre kényszerültünk, de igenis olyanok is, amikor fölényben futballoztunk, és mi irányítottuk a játékot. Komplettek, taktikusak voltunk, ha pedig úgy hozta a helyzet, támadtunk. Ez várhat ránk a bajnokságban is. Megmutattuk minden magatartásunkat ezen a meccsen, sok minden várhat még ránk.”

Kíváncsiak voltunk, melyek azok a pozíciók, ahol a legnagyobb a harc a csapatba kerülésért.

„Emiatt nem fáj a fejem – válaszolta Joao Janeiro. – A keret huszonhárom mezőnyjátékosból, plusz a három kapusból áll, mindenki a legjobb tudása szerint teljesít. Minden edző akkor lenne boldog, amit én láttam, hogy mindenki megtesz mindent a csapatba kerülésért. Sok időnk van még, sokkal inkább azért fáj a fejem, hogy kit hagyjak ki, és ez szerintem irigylésre méltó pozíció. Úgyhogy, van még időnk, jó helyzetben vagyunk.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló