Jó formában, bizakodóan

2021-11-13 13:12:42
Kisvárda FC

A saját játék javítására helyezte a hangsúlyt NB III-as csapatunk a DVSC II elleni idegenbeli meccs előtt – BEHARANGOZÓ.

Hét veretlenül megvívott, azon belül öt győzelmet és két döntetlent számláló sorozattal, az utóbbi három meccsét megnyerve, tehát jó formában várja NB III-as csapatunk az újabb, vasárnapi bajnoki összecsapását. Ez a DVSC II otthonában esedékes, és noha a „kis” Loki eddigi hazai mérkőzéseit a Nagyerdei Stadionban játszotta, ezúttal a DEAC-pálya lesz a helyszín.

„Érdekes csapat az ellenfél, mert nagyon sok futballista kapott már a színeiben játéklehetőséget az ősz folyamán, nagy a mozgás és a merítési lehetőség a keretében – jellemezte a riválist, Kocsis János, a Kisvárda Master Good II edzője. – Közülük többen az U19-es csapatból játszanak „felfelé”, és van, amikor az első csapatból kapnak erősítést. Az is látszik, hogy mérkőzésről mérkőzésre vagy éppen azon belül is váltogatják a felállási formákat, ami arra utal, hogy a rendelkezésre álló játékosokhoz vagy éppen az ellenfelekhez igazítják a hadrendet. Próbáltunk belőlük készülni, de fontosabb, hogy mi legyünk rendben, hiszen nem tudni, hogy az ellenfél részéről mire számíthatunk. Ennek megfelelően arra helyeztük a hangsúlyt a héten, hogy a mi játékunkat tegyük jobbá, és remélem, ez sikerült is, amit az eredmény is alátámaszt majd. A héten mindenki egészséges volt, teljes kerettel tudtunk gyakorolni, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok.”

A két klub tartalékcsapata tavaly is megmérkőzött egymással az NB III-ban, akkor rendre az idegenben játszó fél nyert (Kisvárdán a DVSC II 3–1-re, fordított pályaválasztással a mieink 1–0-ra). Ami pedig a helyszínt illeti, a kisvárdai csapatok szinte hazajárnak a DEAC műhelyébe, hiszen Mol Magyar Kupa-meccsen első csapatunk is játszott, és nyert ott 2–0-ra szeptember végén, ami után négy nappal NB III-asaink elszenvedték azóta is utolsó idegenbeli vereségüket (2–4) a jelenleg velük egyforma ponttal álló, jobb gólkülönbségük révén őket egy helyezéssel megelőző egyetemista csapattól.

„A tavaszi, Pallagon játszott mérkőzésünkön egyértelmű volt a fölényünk, és csak a helyzetkihasználáson múlt, hogy szoros, egy nullás győzelmet arattunk – emlékezett a márciusban történtekre Kocsis János. – Azóta mindkét oldalon sok változás történt, úgyhogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Ami pedig a helyszínt illeti, csak akkor tekinthetnénk rossz előjelnek, ha nagyon babonások lennénk, de ezen túl kell lépnünk. Az biztos, hogy a pálya talaja jó, nem annak minőségén, hanem a két csapat különbségén múlik majd az eredmény.”


NB III KELETI CSOPORT, 17. FORDULÓ

DVSC II (16.)–KISVÁRDA MASTER GOOD II (4.)

Debrecen, DEAC Sporttelep, vasárnap, 13.00

Vezeti: Kovács Tamás (Gordos Árpád Mihály, László István Sándor)


A borítófotón: Sikorszki Bencének (jobbra) a helyszín és az ellenfél is ismerős lehet

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló