Jó formában az ellenfél, de nyerni kell ellene

2024-03-29 14:54:06
Kisvárda FC

A bajnoki hajrá előtti utolsó válogatott szünet után a DVSC az első ellenfelünk. BEHARANGOZÓ

A legutóbbi, MTK elleni idegenbeli vereséget (1–2) válogatott szünet követte. Játékosaink közül Danijel Petkovics és Driton Camaj a montenegrói felnőtt nemzeti csapat keretének volt a tagja, Mario Ilievszki Észak-Macedónia U21-es válogatottjában játszott, míg Raúl-Martin Stefan a magyar U20-as nemzeti csapatban mutatkozott be.

Nem volt tehát teljes a létszám, de szerencsére mindenki egészségesen tért vissza, és a hét második felében már csaknem teljes vértezetben készültünk a DVSC elleni, szombaton 14.30-kor kezdődő bajnokira. Az egyedüli hiányzó a sérült Enes Alic, aki a térdműtétje után lábadozik.

„Vereség után sosem jön jól a válogatott szünet, hiszen az utolsó meccs eredménye nagyban meghatározza a hangulatot, de úgy érzem, most javunkra vált ez a két hét – véli Feczkó Tamás, a kisvárdai csapat vezetőedzője. – Ez volt az utolsó ilyen jellegű szünet a bajnoki hajrá előtt, erőt gyűjtöttünk, igyekeztünk rendezni a sorokat, hogy olyan teljesítményre legyünk képesek, amit elvárunk maguntól.”

Illetve olyan eredményeket – tesszük hozzá –, amik reményt adnak a folytatáshoz, merthogy a csapat helyzetéből adódóan nagyon időszerűvé vált, hogy sorozatban gyűjtsük a győzelmeket.

„Minden héten az életünkért játszunk, és arról beszélünk, hogy csak a győzelem adhat okot a további bizakodásra – folytatta Feczkó Tamás. – Nem érdemes arról beszélni, hogy milyen a mutatott játék, egész egyszerűen az számít, hogy mennyi pontot gyűjtünk. Bízom benne, hogy a szombati mérkőzés után arról beszélhetünk, hogy nagyon fontos győzelemmel tartottuk életben a reményeinket.”

A DVSC a jobb helyezésekért, a nemzetközi porondra jutásért van versenyben, és a két csapat legutóbbi, decemberi mérkőzése (0–0) után Feczkó Tamás úgy jellemezte az akkori és a szombati ellenfelet, hogy a magyar mezőny egyik legmodernebb felfogásban játszó alakulata.

„Ezt továbbra is tartom, hiába volt egy kisebb hullámvölgye a Lokinak is a tavaszi szezonban – így vezetőedzőnk. – Az elmúlt két mérkőzésen, Pakson és a Zalaegerszeg ellen mutatott játék és az elért eredmények arra utalnak, hogy ez már a múlté. Ugyanakkor nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni, és minden körülmények között meg kell szereznünk a három pontot.”


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló