Javítani az Újpest elleni idei mérlegen!

2021-10-13 14:25:08
Kisvárda FC

Játékosunknak eddig nem volt sikerélményben része a lilák ellen – talán majd most.

Bajnokit ugyan nem játszottunk a múlt hétvégén, meccs nélkül azonban nem maradtak játékosaink. Sőt, négyen közülük dupláztak, és az ukrán FK Minaj elleni pénteki edzőmeccs (4–1) mellett tartalékcsapatunk Eger elleni vasárnapi összecsapásán (3–0) is pályára léptek. Rubus Tamás, Gosztonyi András, Nagy Mihály Krisztián és Ötvös Bence kivette a részét a győzelmekből – Ötvös Bence például gólt lőtt az ukrán csapat ellen és gólpasszt adott Egerben, éppenséggel az azon a meccsen két gólt szerzett Nagy Mihály Krisztiánnak.

„Nincs azzal semmi baj, hogy az NB III-as csapatban is pályára kellett lépnem, úgy fogtam fel, mint egy lehetőséget az újabb játékra – mondta Ötvös Bence. – A Honvéd elleni legutóbbi bajnokin kevesebb lehetőséghez jutottam, így szükségem volt arra, hogy ne szenvedjek meccshiányban. Ezek a mérkőzések jó alkalmat kínáltak arra, hogy az Újpest elleni fellépésre építsem magam. Bajnokin idén még nem sikerült betalálnom, az edzőmeccsen szerzett gólnak is tudtam örülni, és azon leszek, hogy ez bajnokin is mielőbb összejöjjön. Úgy éreztem, Egerben jól ment a játék, sikerült kiszolgálnom a társamat a harmadik gólunk előtt, és bár az Újpest elleni meccs más szint lesz, remélem, ott is sikerül valami hasonlót alkotnunk. Az eredményt tekintve is.”

A következő ellenfél tehát az Újpest, amely ellen Ötvös Bencének eddig nem volt szerencséje. A március 13-i bajnokin vereség (0–3) részese volt idegenben, az április 14-i Mol Magyar Kupa elődöntőben (0–1) pedig sérülés miatt nem léphetett pályára a lilák ellen.

„A születésnapomon játszott Újpest elleni bajnoki valóban nem sikerült jól, sem nekem, sem a csapatnak – emlékezett vissza a történtekre Ötvös „Csöpi”. – Javítani szeretnénk a vasárnapi ellenféllel szembeni eddigi idei mérlegünkön, hiszen mindkét meccset ők nyerték meg. Erre minden reményünk megvan, hiszen jól szerepelünk a bajnokságban.”

A fotón: Megy a bal! – Ötvös Bence a szerdai edzésen is gyakorolta a kapuralövést


Az őszi szezonnak eddigi a ciklikussága a jellemzője: három kisvárdai győzelmet követett egy vereség. E szerint a Honvéd elleni legutóbbi vereséget (0–1) újabb győzelmi sorozatnak kellene követnie.

„Benne lennék, ha ez a sorminta folytatódna, azon leszünk, hogy ez így is legyen. A Honvéd ellen sem kellett volna feltétlenül megszakadnia a veretlenségi szériánknak, úgy érzem, a döntetlenre rászolgáltunk volna, de az utolsó pillanatban veszítettünk. Remélem, a sors ezt mielőbb visszaadja” – reménykedik 23 éves középpályásunk.

Az Újpest ellen vasárnap 14.30-tól lépünk pályára. Az elővételi jegyárusítás már tart: csütörtökön a Városi Sportcsarnokban (8-16 óra) és a Várkerti Stadionban található ajándékboltunkban (12-17) lehet belépőkhöz jutni, pénteken csak a sportcsarnokban (8-16), szombaton pedig újra a szurkolói shopban (11-14) lesz elővételi jegyárusítás, miközben a meccsjegy.mlsz.hu felületen online is meg lehet váltani a belépőket.


A borítófotón: Ötvös Bence (pirosban) a jó hazai szereplés folytatásában reménykedik

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló