Itt a piros, hol a piros!?

2018-12-09 11:02:26
Kisvárda FC

Révész Attila sportigazgató sem ment el szó nélkül a Diósgyőrben elmaradt kiállítás miatt – VIDEÓK IS!

A szombati Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good mérkőzésen (1–1) az első félidőben születtek a gólok, de a második játékrész elején történt esetek határozták meg nagyban a találkozó további menetét.

„Pavlo Lukjancsuk kiállítása már csak azért sem történhetett volna meg, mert egy perccel előtte a vele szemben durván szabálytalankodó Vernes Richárdot ki kellett volna állítania a játékvezetőnek – mondta Révész Attila sportigazgató. – A felvételek megtekintésekor jól játszik, hogy a kiállítást megelőző szituációt Berke Balázs végignézte, és továbbengedte a játékot, láthatta, hogy annál az esetnél is Vernes provokálta ki, hogy Lukjancsuk hátrafelé rúgjon. Mégis csak a Berettyán nevű tartalék játékvezető jelzésére hozta meg a döntést, Berettyánt pedig egyértelműen a hazai kispad „dumálta meg”. Berettyán szerepvállalásának jogossága egyébként is megkérdőjelezhető volt, hiszen a korábbi meccseinken is éreztük, a szomszédos Hajdú-Bihar megyéből érkezve finoman szólva sem szimpatizál velünk, a törekvéseinkkel. Ha ezt a szituációt ilyen jól észrevette, miért nem segítette akkor is Berke Balázst, amikor Vernes beleszállt Lukjancsukba? Az is az ő oldalán történt, látnia kellett volna. Ha most Angliában lennénk, azért a szabálytalanságért a felvételek alapján legalább öt meccsre eltiltanák a diósgyőri támadót.”

„A mérkőzés után játékosunk, Artem Milevszkij meglepődve kérdezte tőlem, hogy Magyarországon miért kapnak ekkora hatalmat a negyedik játékvezetők és az alapvonali asszisztensek, akik lerontják a mérkőzést dirigáló bírók teljesítményét – folytatta Révész Attila. – A kérdés már csak azért is jogos, mert Milevszkij pályán volt azon a 2012-es Európa-bajnoki mérkőzésen, amelyen Vad István a gólvonalon állva nem adta meg csapattársa angolok ellen szerzett gólját. Az már csak mellékes, hogy abból az akcióból Milevszkij „gólpasszal” vette ki a részét, mint ahogy az is, hogy ukrán csatárunk magyarországi karrierjének mindkét sárga lapját Vad sporttárstól kapta… Még szerencse, hogy a mi gólunkat most észrevették, hozzáteszem, nem az eset közelében álló alapvonali asszisztens adta meg a gólt, hanem a tőle harminc méterre álló partjelző jelezte egyértelműen, hogy benn volt a labda Sassá fejese után. Úgyhogy nem értjük, mi szükség van ennyi játékvezetőre a pálya környékén, mert vagy azt érezni, hogy átlépik a hatáskörüket vagy pedig azt, hogy tologatják egymásra a felelősséget, miközben a végső döntés egyértelműen a játékvezetőé. A diósgyőri mérkőzést amúgy Berke Balázs jól vezette, leszámítva, hogy Vernest nem állította ki, márpedig ha őt kiállítja, nem játszódhatott volna le mindaz, amiért egy perc múlva a mi játékosunknak piros lapot adott, hiszen a diósgyőri csatárnak akkor már nem lett volna szabad a pályán lennie. Tanulság, hogy a mi kispadunknak is harsányabbnak kell lennie, ki kell állnunk és reklamálnunk amellett, amit a pályán látunk, és igazságtalannak érzünk. Ha már úgy is ott áll a tartalékjátékvezető a kispadok között…”

Berke Balázs játékvezető szerint ez az est nem ért kiállítást:


Ennek fényében érdekes, hogy Berettyán tartalékjátékvezető 70 másodperc múlva ezt az esetet piros lapot érőnek látta:


Fotó: nso.hu


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló