Ismerős a helyszín és a stílus

2023-08-09 20:46:21
Kisvárda FC

Danijel Petkovics egykori csapata ellen szerepelhet a péntek esti bajnokin.

Danijel Petkovics a zalaegerszegi és a kecskeméti mérkőzésen is azok közé tartozott, akik jó teljesítményt nyújtottak csapatunkban. Társaihoz hasonlóan montenegrói kapusunk öröme mégis csak az első meccsen lehetett teljes, hiszen akkor kapott gól nélküli győzelmet (2–0) arattunk, Kecskeméten pedig a mérkőzésen elején hiába mutatott be több bravúrt is a rutinos kapus, a vége 3–1-es vereség lett.

„Természetesen a csapat eredményessége az elsődleges, nem pedig az egyéni teljesítmények, így csak a ZTE elleni mérkőzés után örülhettünk – mondta harmincéves játékosunk, Danijel Petkovics. – Az első fordulóban jó teljesítménnyel szereztünk fontos három pontot, Kecskeméten gyengébb teljesítményt nyújtva kaptunk ki. A bajnokság elején a legtöbb csapat keresi a játékát és a formáját, így vagyunk ezzel mi is. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy még egyszer nem fogunk olyan rosszul játszani, mint legutóbb.”

A 24-szeres montenegrói válogatott kapus eddigi 33 NB I-es mérkőzéséből hetet játszott kisvárdai színekben, a másik 26-ot pedig a pénteki ellenfél, az MTK Budapest csapatában abszolválta. Dani ugyanis 2016-2017-ben a fővárosi kék-fehérek játékosa volt.

„Jól éreztem magam az MTK-ban, más kérdés, hogy abban az évben kiestünk az élvonalból – emlékezett a hat-hét éve történtekre Danijel Petkovics. – Ahogy a többi játékosnak, úgy nekem is nagy élményt okozott az új stadionban játszani, ám sajnos nem jártunk sikerrel. Ugyanakkor mindannyian tudtuk, hogy ennek a klubnak az NB I-ben a helye, ezt igazolták is a fővárosiak legutóbb, amikor újra visszakerültek a legjobbak közé. Ugyan az akkori csapattársaim közül mostanra már senki sem játszik az MTK színeiben, de ismerős számomra a csapat játékfelfogása, úgyhogy tudom, mire számíthatok pénteken.”

A mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló