Indokolatlanul kinyílt az olló

2023-08-22 00:41:58
Kisvárda FC

Az egyenlítés után felcsillant a jó eredmény elérésének lehetősége, de a hajrában három gólt is kaptunk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Ahogy tavaly októberben, amikor nyertünk Debrecenben, most is a nemzeti ünnepet követő hétfőn este játszottunk a Nagyerdei Stadionban. Tovább kapaszkodtunk a múltba, hogy miként október 24-én, most is görög játékos által elért korai góllal szerzett vezetést a DVSC – akkor Georgiosz Neofitidisz a 6., most Alekszandrosz Kiziridisz a 7. percben talált be, És különben is, amikor nyertünk Debrecenben, mindig, azaz kétszer is a hazai csapat szerzett vezetést. Tavaly szünet előtt Rafal Makowski egyenlített ki átlövésből, most is lendült a lába lengyel középpályásunknak, de a lécet forgácsolta szét.

Ezzel együtt az első félidő nem arra utalt, hogy itt nyerhetünk, a szünetben eszközölt két csere viszont jót tett a csapatnak, és az újonnan beállt Szőr Levente, valamint Jaroslav Navrátil addig „fagyasztotta” a labdát a jobb oldalon, míg a cseh szélsőnk gólpasszt nem adott első NB I-es, így első kisvárdai gólját szerző Vida Kristophernek.

Úgy tűnt, lábra kaptunk, és akár vezetéshez is juthattunk volna. Driton Camajt megihlette a Rapid csütörtöki második gólja, az alapvonalnál játszotta tisztára magát, de beadása nem ért célba. Mindenesetre zene volt a füleinknek, hogy a debreceni közönség füttykoncertbe kezdett.

Aztán kiderült, Szőr Leventének a tudása már megvan az NB I-hez, a respektje a játékvezetők előtt talán még nem, az általa elkövetett szabálytalanságot tizenegyesnek látta a spori, Dzsudzsák Balázs gólja pedig újra változtatott a meccs menetén. A végén nem sikerült állva meghalni, mert ahogy átváltottunk 4-2-3-1-es hadrendbe, egyéni hibából azonnal gólt kaptunk, a ráadásban pedig Bódi Ádám (ahogy szokta, amikor a Loki legyőz bennünket a Nagyerdőn) szabadrúgásból is betalált. Olyan is volt már (2019 nyarán), hogy 4–1-re kaptunk ki Debrecenben, akkor is a hosszabbításban alakult ki a végeredmény.

A talán legjobb formában lévő játékosunk, a vádlisérülés miatt hiányzó Branimir Cipetic hiányát megéreztük, viszont kisvárdai színekben éppen a nevelőegyesülete ellen játszhatta első bajnoki mérkőzését a sérüléséből felépülő, csereként beálló Balogh Norbert. Visszatért a klubrekorder Bohdan Melnik és ebben a bajnokságban először volt a kezdőcsapat tagja Driton Camaj.


OTP BANK LIGA: 4. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–1 (1–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző, v.: Csonka (Szert, Belicza)

DVSC: Megyeri B. – Baranyai N., Dreskovics, Lagator, Mojzis (Bévárdi, 69.) – Loncsar, Maneigue (Romancsuk, 81.) – Kiziridisz (Bódi Á., 68.), Dzsudzsák (Szécsi M., 87.), Domingues – Dorian Babunszki (Bárány D., 68.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

KISVÁRDA: Kovács M. – D. Kovacic (Ilievszki, 83.), Jovicic, Széles – Navrátil, Lucas (Melnik, 74.), Makowski (Szpaszics, a szönetben), Ötvös (Szőr, a szünetben), Vida K. – Mesanovic (Balogh N., 74.), Camaj. Megbízott vezetőedző: Gerliczki Máté

Gólszerző: Kiziridisz (1–0) a 7., Vida K. (1–1) az 52., Dzsudzsák (11-esből, 2–1) a 77., Loncsar (3–1) a 84., Bódi Á. (4–1) a 95. percben


A gólok története

7. perc: Dzsudzsák indította a jobb oldalon meginduló Kiziridiszt, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, tolt rajta egyet jobbra, majd jobbal 12 méterről a bal felső sarokba lőtte, 1–0.

52. perc: Szőr és Navrátil játszott össze a jobb oldalon, Navrátil rávezette a labdát Manriquére, becsapta egy „alagútcsellel”, az ötös sarkától középre gurított, az érkező Vida Kristopher pedig tíz méterről ballal a kapu közepébe lőtt, 1–1.

77. perc: Dzsudzsák jobboldali szabadrúgás után a középen megcsúsztatott labdára Loncsar mozdult, akinek a vádlijába Szőr belerúgott a tizenhatoson belül. A tizenegyesből Dzsudzsák ballal a balra vetődő Kovács Marcell mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 2–1.

84. perc: Dzsudzsák szerzett labdát a kisvárdai térfél közepén, Loncsarhoz passzolt, ő balról befelé tolta a labdát a becsúszó Dominik Kovacic mellett, majd tíz méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 3–1.

95. perc: Bódi Ádám 27 méteres szabadrúgásból jobbal, a sorfal felett a lapu jobb oldalába tekerte a labdát, 4–1,


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló