Íme a meg nem adott gól

2019-02-17 15:26:53
Kisvárda FC

A felvételek megtekintése után különösen érthetetlen, miért is nem adták meg Anton Kravcsenko Paks elleni találatát – VIDEÓ

Lássuk a szombati Kisvárda Master Good–Paksi FC 68. percében történteket: Hugo Seco jobboldali szöglete után óriási tülekedés alakult ki a tizenhatoson belül. Előbb Horváth Zoltán próbált kapu felé fordulni, majd Kravcsenko szúrt bele a labdába jobbal, a kaputól 10 méterre. A labda a vetődő Nagy Gergely mellett a bal alsó sarokba vánszorgott, de az asszisztens jelzésére Farkas Ádám játékvezető nem adta meg a gólt.

Mi lehetett az ítélet? Az M4 Sport kommentátora is tanácstalan volt, azt sem vetette el, hogy a beívelés után valaki kezezett. De az oldalsó kameraállásból jól látszik, hogy Farkas Ádám felemelt karral a közvetett szabadrúgást jelzi, ami ugye les után jár.

Lehetett-e les? Sztavrosz Cukalasz a lövés pillanatában valóban közelebb állt a gólvonalhoz, mint az az utolsó paksi védő, de mivel sem a labda felé nem mozdult, sem pedig a kapust nem zavarta a mozgásban, ez álláspontunk, és az általunk megkérdezett, érthetően neve elhallgatását kérő szakember szerint is a passzív les mintapéldánya.

Vagyis, jogos góltól fosztották meg csapatunkat, és az minden bizonnyal győzelmet, valamint további két pontot jelentett volna.

A 68. perc eseményei videón:next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló