Idegenben sem esélytelenül

2021-04-30 09:38:33
VLA

A kiemelt bajnokságban szereplő középső korosztályos csapataink Miskolcon játszanak – BEHARANGOZÓ.

A majális matinéprogramjáként lépnek pályára a kiemelt bajnokságban szereplő akadémiai csapataink, vagyis a Várda LA U15-ös és U14-es legénységei. A táblázat arra utal, hogy csapataink az esélyesebbek, de mint tudjuk, a papírforma nem mindig, vagy csak nehezen érvényesülni. Mint ahogy ősszel is, amikor a nagyobbak 1–0-ra nyertek, a 14 évesek viszont 2–2-re végeztek hazai pályán a DVTK-val.

„Attól jobb csapatnak tartom a Diósgyőrt, mint amilyen pozícióban van most a tabellán – rímelt mondandójával a fent leírtakra Szabó Balázs, a VLA U15-ös csapatának edzője. – Van több elmaradt meccse a DVTK-nak is, ez is befolyásolhatja a mostani pozícióját. Ugyanakkor ellenfelünk szervezetten védekezik, és kombinatívan próbál futballozni. Nem lesz egyszerű ellenük, de ha az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt meg tudjuk ismételni, akkor sikerrel járhatunk szombaton.”

Ennek az időszaknak a része volt a szerdai meccs is, amelyet Nyíregyházán nyertek meg U15-öseink 3–1-re. A VLA U14-es csapata ellenben korábban volt nagy menetelésben, ami után itt az újabb feladat.

„Sajnáltuk, hogy az Illés Akadémia lemondta a múlt heti meccset, mert ezzel abba a furcsa helyzetbe kerültünk, hogy míg előzőleg tizennégy nap alatt öt mérkőzést játszottunk, addig most két hét alatt csak egyet – beszélt a nehézségekről Márton István, az U14-es legénység edzője. – Nagyon úgy néz ki, ez a bajnokság már csak ilyen, próbálunk ehhez alkalmazkodni, és minél jobb eredményt elérni a Diósgyőr otthonában. Úgy gondolom, amit ennek érdekében lehetett, azt megtettük.”


MLSZ ORSZÁGOS U15, 25. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Diósgyőri VTK (13.)–Várda LA (7.)

MLSZ ORSZÁGOS U14, 25. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Diósgyőri VTK (11.)–Várda LA (6.)


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-09-26 14:15
OTP Bank Liga, 7. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Debreceni EAC
0-2
0-0
Kisvárda Master Good
Debrecen, DEAC Sporttelep
2021-09-18 15:00
Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért