Hulló pálmafalevél

2022-01-18 15:50:50
Kisvárda FC

A cseh Baník Ostrava ellen játszottuk második felkészülési meccsünket a törökországi Sidében.

A cseh bajnokság ötödik helyezettje, a Baník Ostrava volt a keddi ellenfelünk a törökországi edzőtáborban, Sidében. Kicsit lehűlt a levegő és az előző napokhoz képest a nap sem sütött, a szél is zavarta a játékot.

Erős Gábor több játékost is más szerepkörben próbált ki, az új szerzemény Rafal Makowski és Ötvös Bence helyet cserélt egymással az előző meccshez képest, és szünetben is több szerkezeti változást eszközölt. Az első játékrészben a stabilitás jellemezte csapatunk futballját, de így is előttünk nyílottak a nagyobb lehetőségek: Jaroslav Navrátil ígéretesen helyzetben ugrott ki, de nem választott jó döntést, Jasmin Mesanovic lövését pedig a kapus védte ki. Szünet után többet támadtunk, jöttek a helyzetek, de gólt kaptunk: a távoli lövés hulló falevél, stílszerűen hulló pálmafalevél szerűen került a kapu jobb oldalába.

Válaszként Lazar Csirkovics a kapufára fejelt, Driton Camaj pedig épphogy elvétette a kapu bal oldalát. A hajrában Csirkovicsnak és Kravcsenkónak is volt egy-egy veszélyes fejese, és újra avattunk egy újoncot: Heles Jaroszlav debütált a csapatban.

Veszítettünk, de vigasz, hogy jó csapat ellen, jó iramú meccset játszhattunk, amely jól szolgálta a felkészülésünket az tavaszi folytatásra.


NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC BANÍK OSTRAVA (cseh) 0–1 (0–0)

Side, Arslan Zeki Demirci Sportkomplexum.

KISVÁRDA: Odincov – Peteleu, Kravcsenko, Prenga. Leoni (Csirkovics, a szünetben) – Melnik (Camaj, a szünetben), Ötvös – Navrátil (Nagy M. K., 61.), Makowski (Zlicsics, 72.), Bumba – Mesanovic (Heles, 80.). Vezetőedző: Erős Gábor

BANÍK: Murin – Ndefe, Svozil, Harušťák, Chlumecký – L. Budinský, Boháč (Smékal, a szünetben) – Šín (Boula, 82.), Koncevoj, de Azevedo – Almási. Vezetőedző: Tomáš Galásek

Gól: L. Budinský (53.)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló