Hozzá lehet szokni a rangadókhoz

2021-12-04 14:49:19
Kisvárda FC

Újabb nagy érdeklődésre számot tartó meccset játszunk, vasárnap a Fehérvárt fogadjuk. BEHARANGOZÓ

A rangadók hétvégéje a mostani: az OTP Bank Liga első négy helyezettje egymás ellen játszik. Az éllovas Ferencváros a harmadik Puskás Akadémiát, a második Kisvárda Master Good a negyedik Mol Fehérvár FC-t fogadja – vasárnap.

Ez lesz az első decemberi mérkőzésünk, a július végi kezdést követően pedig a hatodik hónap az őszi (kezdetben nyári, aktuálisan pedig már téli) szezonban, amikor pályára masírozunk. A héten nem ritkán cudar időjárási körülmények, pénteken például orkán erejű szélben kellett készülnie csapatunknak a vasárnap 13.30-kor kezdődő rangadóra.

„Decemberben már nem várhattunk harmincöt fokot, nagyjából tudtuk, hogy milyen időjárással kell szembesülni – mondta a megváltoztathatatlanról, vagyis a körülményekről Erős Gábor megbízott vezetőedzőnk. – A pályáink megfelelő állapotban vannak, tudtunk edzeni a stadionban is, úgyhogy ezekre nem foghatunk semmit. A hétre jó alapot, hangulatot és önbizalmat adott a múlt szombati magabiztos győzelmünk, de továbbra is két lábbal, szerényen a földön kell maradnunk, azzal együtt is, hogy megint nagyon jól dolgoztak a játékosok. A Gyirmót elleni meccset követően beszéltem arról, hogy a hangulat javításával is kellett foglalkozni, hiszen annak a találkozónak a végjátéka benne maradt a fejekben, most viszont nem volt ilyesmiről szó, végig jó hangulatban teltek az edzések, persze kemény munkával is.”

Volt már két olyan meccsünk a mostani bajnokságban, amikor az első találkozott a másodikkal (Puskás Akadémia–Kisvárda és Kisvárda–Ferencváros), most pedig ugye a tabella másodikjaként fogadjuk a negyedik Fehérvárt, ami a helyezések alapján újra csak rangadó. Hozzá lehet szokni az ilyen jellegű meccsekhez, ugye?

„Természetesen nagyon jó érzés ilyen meccseken részt venni, szeretnénk is ezen szokásunkat megtartani – mosolygott Erős Gábor. – A csapat magasra tette magának a mércét, innentől kezdve fel van adva a lecke, ott kell maradnunk a tabella élcsoportjában. Ugyan jelen pillanatban a mi pozíciónk a kedvezőbb, de nem szeretnék esélyekről beszélni, inkább azt hangsúlyoznám, hogy két jó csapat találkozik majd, és nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Fehérvár rendkívül jó játékosokból álló csapat. Ugyanakkor a mi csapatunk is nagyon jó, amelyet szintén sok jó futballista alkot. Rangadóról beszélünk, amelyet remélhetőleg a meg is tudunk nyerni.”

Ha már arról beszélt a megbízott vezetőedző, hogy sok remek játékos fut ki a pályára, akkor ilyenkor számvetés is készül, hogy melyik poszton vagyunk erősebbek, netán gyengébbek? Egyáltalán: az egyéni képességek vagy a csapatszintű teljesítmény dönti el az ilyen mérkőzéseket?

„Az egyéni képességek nagyon fontosak, de nem gondolnám, hogy egyértelműen azok döntenék el a mérkőzést – felelte Erős Gábor. – Azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy milyen játékosok is alkotják az ellenfelet, kellően fel is készültünk belőlük, mint mindenki másból is. Közben azért a saját csapatunkkal voltunk inkább elfoglalva, és azon próbáltunk dolgozni, hogy az adott taktikával szemben mi mivel tudjuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Remélem, hogy ezt sikerült is megtalálnunk...”

A szakmai stáb a hosszabb ideje sérült Lucas mellett ezúttal az öt sárga lapos Zlicsics Lázárra sem számíthat, valamint Rubus Tamás sem léphet pályára sérülés miatt.


Latest match
Kisvárda Master Good
2-1
1-1
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2022-05-15 16:00
OTP Bank Liga, 33. forduló