Hinnünk kell a győzelemben!

2022-01-26 08:34:21
Kisvárda FC

Alapembernek számító balhátvédünk számára különös emlék az őszi DVSC elleni mérkőzés.

Január 23-án volt egy éve, hogy a Mezőkövesd elleni 0–0-s mérkőzésen Matheus Leoni bemutatkozott NB I-es csapatunkban. Brazil balhátvédünk a 2021-es naptári év 34 NB I-es bajnoki meccséből 32 alkalommal lehetőséghez jutott, csupán két meccset mulasztott el: az ősszel Pakson betegség, Gyirmóton pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az idő előrehaladtával egyre jobb teljesítményre volt képes, az év végére az élvonal egyik legjobb balhátvédjévé nőtte ki magát.

„Minden kezdet nehéz, amikor az egész családdal együtt egyik országból a másikba költözöl, nem egyszerű alkalmazkodni a helyzethez – emlékezett az egy éve történtekre az akkor a bolgár Arda Kardzsali csapatától érkezett brazil-olasz játékosunk. – Három hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy elmondhattam, immár az új csapatomnál is jól érzem magam, megszerettem a nyugodt környezetet, amely biztonságot ad a családom, a feleségem és a két gyermekem számára is. A klub minden feltételt megad ahhoz, hogy a dolgok rendben menjenek a pályán. A jól sikerült őszi szezont nem lesz könnyű felülmúlni, de hinnünk kell abban, hogy továbbra is megvan a képességünk a mérkőzések megnyerésére. Élvezni kell a meccseket, közben pozitívan gondolkodni. Bíznunk kell továbbra is abban, hogy erős és versenyképes csapatunk van.”

A felkészülés érdemi részét a törökországi edzőtáborozás alkotta, annak végeztével újra itthon készül a csapat. Az idei első ellenfél a DVSC lesz szombaton idegenben – a Debrecent hazai pályán 2–1-re győzte le csapatunk.

„Nagyon jól sikerült az előszezon, jó a hangulat a csapaton belül, és nagyszerű meccseket játszhattunk Törökországban. Azokon lehetőségünk nyílott a játéktempó fokozására és az esetleges hibáink kijavítására. Nagyon eredményes volt az a tíz nap – beszélt az edzőtáborról Leoni, aki aztán felidézte a DVSC elleni szeptemberi hazai meccs emlékeit. – Az egy nagyon különleges meccs volt a számomra, hiszen megérkezett a családom Brazíliából, és lehetősége nyílott megtekinteni a játékunkat. Nagyon nehéz meccs volt, a Debrecen igazolta, hogy játékosai remek csapatot alkotnak. Az utolsó percekben szereztük a győztes gólt, emiatt külön is felemelő érzés volt az ünneplés a családtagjaimmal együtt.”

Ami azt illeti, a szombati sem tűnik egyszerű mérkőzésnek, főként, hogy idegenben játsszuk. Az pedig nem kérdés, az első győzelem nagy lökést adhat a folytatáshoz.

„Nehéz meccsre számítok, de hiszem, hogy nyerhetünk – így Leo. – Mindig hinnünk kell abban, hogy meccseket tudunk nyerni, csak akkor gondolhatunk nagyobb dolgokra a szezon végén.”


A borítófotón: Matheus Leoninak tavasszal is lehet több nagy dobása

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló