Higgadtan, megfontoltan

2019-02-01 09:43:26
Kisvárda FC

Nincs idő a formábahozásra, máris indul a februári tétmeccsek sora.

Az esztendő legrövidebb, egyben a futball szempontjából legtéliesebb hónapja tartogatja a legtöbb mérkőzést csapatunk, a Kisvárda Master Good számára. Amellett, hogy mind a négy hétvégén bajnoki vár az NB I mezőnyére, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kétszer is megmérkőzünk a Ferencvárossal.

A csütörtöki szurkolói ankéton igazán otthonosan érezte magát Dajka László, hiszen az eseménynek helyszínt biztosító Bessenyei György Gimnáziumban érettségizett. Így lehetne ez akár a tavaszi első meccs színhelyén, Szombathelyen is, hiszen csapatunk vezetőedzője irányította a Haladást is, de annak egyrészt már húsz éve, másfelől pedig azóta teljesen megújult a Hali otthona. És persze a vezetőedző nem is azért utazik a nyugati végekre, hogy nosztalgiázzon.

„Rövid volt a felkészülés, és egyből a közepébe csapunk – mondta Dajka László. – Nincs idő a formába lendülésre, ha úgy tetszik, egyből a legjobbunkat kell nyújtanunk. Főként, hogy ilyen fontos mérkőzéssel kezdünk, mint amilyen a Haladás elleni. Hitünk szerint játékunkban meg kell tartani azokat a pozitívumokat, amelyek a decemberi mérkőzésen jellemeztek bennünket, ehhez társulhat az a fajta meglepetés, amit az újonnan szerződtetett futballisták vihetnek a játékunkba.”

Egy biztos, alaposan feltüzelt Haladásra lehet számítani, hiszen az élvonal sereghajtója számára az idei első meccs gyakorlatilag az utolsó esélyt kínálja, hogy reális esélye maradjon a bennmaradásra.

„Az ilyen helyzet gyakran görcsösséget is szülhet, ha így lesz, akkor ki kell tudnunk használni – így a vezetőedző. – Egyébként is úgy gondolom, nekünk kell higgadtabban, megfontoltabban játszanunk, mi kevesebbet veszíthetünk, mint a Haladás. Sőt, csak nyerhetünk, mert győzelem esetén leszakítanánk magunkról az egyik riválisunkat, a másikkal pedig minimum tarthatjuk a lépést, de adott esetben akár meg is előzhetjük. Mindannyian várjuk a rajtot, és kíváncsiak vagyunk, hogy mire leszünk képesek.”


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló