Heves esőzés – gólzáporral

2020-05-15 09:52:08
Kisvárda FC

Négy éve ezen a napon történt: Megszületett a védő első kisvárdai gólja, de a csapat lecsúszott a dobogóról.

A 2015-2016-os NB II-es bajnokság tavaszi folytatása előtt megsérült a Kisvárda Master Good belső védője, Kardos Norbert. A vezetésnek a hátvédsor tengelyében azonnal bevethető játékos után kellett néznie – így került képbe a Szolnokról már jól ismert Papucsek Barna, akivel sikerült is megállapodni.

A hét NB I-es meccsét három különböző klub, a Tatabánya, a Vasas és a Puskás Akadémia színeiben játszó, manapság 30 esztendős futballista azonnal kiharcolta a helyét a kisvárdai kezdő tizenegyben, hiszen a tavaszi nyitányon, Csákváron (3–3) már szerephez jutott február 20-án. Új csapatában szerzett első gólját szűk három hónap múlva, négy évvel ezelőtt ezen a napon, 2016. május 15-én ünnepelhette.

„Balmazújvárosban léptünk akkor pályára, bár a körülmények miatt nem biztos, hogy le kellett játszanunk azt a mérkőzést – emlékezett Papucsek Barna. – A heves esőzéstől állt a víz a pályán, irreálisak voltak a körülmények. Az első félórában kétgólos hátrányba kerültünk, majd Erős Gabi tizenegyesből szépített, és emberelőnybe is kerültünk. Szünet után fejesből sikerült egyenlítenem, előtte, ha jól emlékszem, Cseri Tomi ívelt szabadrúgásból a kapu elé a kispad előtti területről. Támadtunk a győztes gólért, Cseri hatalmas kapufát lőtt, egy kontrából mégis a mi hálónk rezdült, majd a végén még egyszer kapituláltunk. A hatvan percen át tartó emberelőnyünk ellenére kikaptunk. Sok gól született, a csúszós pályán izgalmas volt a küzdelem, a semleges szurkolók biztos jól szórakoztak.”

A fotón: Papucsek Barna többnyire sikereknek volt részese Kisvárdán, az esetleges kudarcokat nehezen viselte

Fotó: Nyulak Nikoletta


Merthogy a 4–2-es hazai sikerrel véget ért meccset a televízió is közvetítette. Hogy a részletekben jobban elmerüljünk, a balmaziak kiállított játékosa nem más volt, mint Sigér Dávid, aki manapság a Ferencváros játékosa. A hazaiak négy góljából kettőt Zsiga Ervin szerzett – ő volt az, aki az egy év múlva az ugyanott esedékes, a két csapat feljutásról döntő mérkőzésén (1–0) az NB I-be lőtte az Újvárost. Erős Gábor az ötvenedik kisvárdai bajnokiját játszva bizonyult eredményesnek, bajnokságbeli 16. gólját szerezte, és végül meg sem állt 19-ig.

A meccset a második, feljutó helyről várta a Kisvárda, de a vereséggel, három fordulóval a zárás előtt – utóbb kiderült, hogy végleg – lecsúszott abból a pozícióból, sőt, a dobogóról is, mert a riválisok közül a Zalaegerszeg (a Sopron ellen 1–1 hazai pályán) és a Mezőkövesd (2–0 a Szigetszentmiklós ellen, ugyancsak otthon) is pontot, pontokat szerzett. Ekkor és egy év múlva még lemaradt a feljutásról a Várda, de 2018-ban megvalósult az álom – Papucsek Barnával a csapat soraiban.

„Nagyon szép két és fél évet töltöttem Kisvárdán, és ez tényleg nem a púder része a mondandómnak – összegezte a klubunknál töltött időszakot a védő. – A fejlődés is lineáris volt, előbb a negyedik, majd a harmadik, végül a második, feljutó helyen végeztünk. Hogy az NB I-ben nem mérettethettem meg magam a klub színeiben, az akkor nyilván csalódás volt, de a futballistáknak olykor ez a sorsuk, tovább kellett lépnem, és az új feladatra koncentrálni. Balmazújvárosba kerültem, ahol ugyancsak sok nagyszerű embert ismertem meg, de a történet szomorú véget ért, hiszen a mostani bajnokságban kilenc lejátszott meccs után kizárták az NB II-ből a csapatot. Ugyanakkor megerősödött bennem, hogy itt, a keleti végeken rajongásig szeretik a futballt, hiszen két legutóbbi csapatomnál is ezt tapasztaltam. Őszinte leszek, az NB I-es meccsek nem nagyon láncolnak a televízió elé, de a Kisvárda mérkőzéseit, ha csak tehetem, mindig megnézem.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség játékosnyilvántartása szerint Papucsek Barna a megszűnt Balmazújváros két igazolt játékosának egyike.

„Lett volna lehetőségem máshova igazolni, de amióta megszületett a kisfiam, sok mindent mérlegelnem kell egy-egy ajánlat kapcsán – beszélt a helyzetéről a másfél éve magát apának valló Papucsek Barna. – A családom, és az időközben a feleségemmel együtt beindított, kutyapanziót üzemeletető vállalkozásunk is Debrecenhez, illetve a környékéhez köt. Harmincéves vagyok, gondolni kell a jövőmre is, de futballozni még akarok és fogok is. Egy-két héten belül meglesz a bejelentés, hogy egész pontosan hol is.”


2016. MÁJUS 15.

2015-2016-OS IDÉNY, MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 27. FORDULÓ

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–2 (2–1)

Balmazújváros, 1200 néző, v.: Iványi Z. (Kelemen A., Márkus T.)

Balmazújváros: Szécsi G. – Bokros, Papp F., Kiss L., Virág A. – Zsiga E., Sigér D., Kónya M., Vajda S. (Fekete Á., 56.) – Kovács Á. (Németh Á., 79.), Belényesi (Hadházi, 41.). Megbízott edző: Pacaj Szergej

Kisvárda: Ribánszki – Vári B., Izing, Papucsek, Csilus T. – Lucas, Erős G., Bagi I. (Kulcsár K., 81.) – Cseri T., Rajczi (Koszta, 73.), Eszlátyi (Délczeg, 66.). Vezetőedző: Soós Imre

Gól: Kovács Á. (1–0) a 28., Zsiga E. (11-esből, 2–0) a 31., Erős G. (11-esből, 2–1) a 34.,Papucsek (2–2) az 54., Zsiga E. (3–2) a 82., Németh Á. (4–2) a 92. percben. Kiállítva: Sigér D. a 33. percben

A fotón: Papucsek Barna jó barátja, Lucas (jobbra) is részese volt a négy évvel ezelőtti, balmazújvárosi vizifocinak


A borítófotón: Papucsek Barna kisvárdai játékosként a Ferencváros elleni kupasikernek is részese volt


Holnapi emlékünk: Újabb lépés a visszajutás felé


next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló