„Helyosztó mérkőzés előtt állunk”

2022-04-16 16:32:46
Kisvárda FC

Az egymást jó ideje üldöző és kergető csapatok meccsén lép pályára vasárnap a Kisvárda Master Good II. BEHARANGOZÓ

Legutóbb a 18. fordulóban volt olyanra példa, hogy ne a Kisvárda Master Good II és a Tiszaújváros állt volna az NB III Keleti csoport tabellájának ötödik és hatodik helyén (akkor a Kisvárda II volt a „renitens” a maga negyedik pozíciójával). Minthogy vasárnapi a 31. játéknap, ez egy viszonylag hosszú, november 21-e tartó sorozat, az azóta eltelt időszakban tízszer a borsodiak, kétszer a tartalékcsapatunk állt az ötödik helyen. A szerdai eredmények következtében most éppen a mieink állnak jobban, így a vasárnapi, egymás elleni mérkőzésre egy-egy pont- és helyezésnyi előnnyel látogatnak Tiszaújvárosba.

„Érdekes forduló lesz, hiszen egymással játszik az első és a második, a harmadik és a negyedik, valamint az ötödik és a hatodik helyezett – világított rá a vasárnapi forduló különlegességére Kocsis János, tartalékcsapatunk edzője. – Úgyhogy helyosztó mérkőzés előtt állunk, ami abból a szempontból is érdekes, hogy amennyiben sikerülne nyernünk, akkor talán még előrefelé is nézegethetünk, ha viszont nem, akkor a folytatásban inkább hátrafelé, hiszen az üldözők is közel vannak. A csapat önbizalmának jót tett a szerdai, Eger elleni fölényes győzelmünk, az öt szerzett gólunk. A pénteki edzésen is az látszódott, hogy mintha több játékos is ki lenne cserélve, ezek alapján bizakodó vagyok.”

A Tiszaújváros olyan szempontból is nyitott könyv, hogy évek óta az NB III-ban szereplő, gyakran edzőmeccseken is szembe jövő ellenfél.

„Utóbbi találkozásaink érdekesek voltak, sok góllal, többnyire a mi sikereinkkel, ami azért örömteli, ez is amellett szól, hogy lehet keresnivalónk – így Kocsis János. – Manapság már nem nehéz feltérképezni az ellenfeleket, de mivel nálunk az utóbbi időben több változás történt és a bevethető játékosok egy részének kiléte is változik, ezért talán a Tiszaújváros lehet nehezebb helyzeten ilyen téren.”

A szerdai, Eger elleni hazai mérkőzésen (5–1) is volt egy bemutatkozónk, az ukrán Jevhenij Nikolasin nem sokkal a 19. születésnapja után lépett pályára, és menekült státuszú labdarúgóként igazolta le klubunk.

Ami pedig a helyezéseket illeti, nehezen tud olyan eredmény, illetve a hetedik helyen álló Sényő Salgótarján elleni meccsével együtt nehezen tudnak olyan eredmények születni, hogy a forduló után se a Kisvárda és a Tiszaújváros álljon az ötödik és a hatodik pozícióban.


NB III KELETI CSOPORT: 31. FORDULÓ

TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS (6.)–KISVÁRDA MASTER GOOD II (5.)

Tiszaújváros, Sportcentrum, vasárnap, 17.00

Vezeti: Muhari Gergő (Baghy Csaba, Gergely Márton)


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló