Helycsere két szakmai stáb között

2022-03-18 13:00:49
VLA

A Várda LA U14-es és U13-as csapata új, de nem ismeretlen edző irányításával szerepel a jövőben. BEHARANGOZÓ

Először lesz teljes a fiú utánpótláshétvége 2022-ben. Az eddig ismertek alapján egyetlen csapatunk meccsét sem kellett elhalasztani és munkába állnak az U17-esek is, akik Sényőn kezdik meg tavaszi szereplésüket.

Két korosztályunkban változás történt a szakmai stábokban, Törtei Tamás és az Oláh Levente a kollégáikkal együtt helyet cseréltek egymással: előbbi vette át utóbbi csapatát, az U14-es korosztályt, míg Oláh Levente az U13-asokkal folytatja. Ők már ebbéli minőségükben nyilatkoztak a hétvégi reményekről.


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT, 5. FORDULÓ

Szombat, 14.00: Várda LA (5.)–Vác VLSE (8.)

Török László, a VLA edzője: – Az elmúlt hétvégi kecskeméti vereségünket kijavítani már nem tudjuk és szépíteni sem akarjuk, mert nem volt mit. Az a múlté! Viszont a hibáinkból tanulni azt lehet, és kell is. A Vác fizikálisan erős és magas csapat, masszív védekezés az erőssége, valamint nagyon erősek a fejpárbajokban. Hazai veretlenségünket meg akarjuk tartani.


MLSZ REGIONÁLIS U17 ÉSZAKKELET, 12. FORDULÓ

Szombat, 12.00: Sényő-Carnifex FC (8.)–Várda LA (3.)

Révész Csaba, a VLA edzője: – A szombati mérkőzésen egyetlen elfogadható eredmény lehetséges, a győzelem. Az ősszel a Sényő fegyelmezetten, zártan védekezett ellenünk, ezért nehezen tudtuk a védelmét feltörni, ami azt eredményezte, hogy „mindössze” három góllal tudtunk vezetni a szünetben, a végén viszont kilencgólos különbség alakult ki a javunkra. Arra is számítok, hogy szűk, kis pályán zártan fog védekezni a házigazda, és ez ellen kell megtalálnunk azokat a lehetőségeket, melyekkel helyzeteket tudunk kialakítani és gólokat tudunk szerezni.


MLSZ ORSZÁGOS U16 A CSOPORT, 5. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Illés Akadémia-Haladás (8.)–Várda LA (2.)

Belényesi Miklós, a VLA edzője: – Az előző héten nem sikerült itthon tartani a három pontot, pedig, ha csak a felét értékesítjük a helyzeteinknek akkor nyugodt mérkőzésünk lehetett volna. De, mint tudjuk a labdarúgásban nincs „ha”... A helyzetkihasználás terén mindenképpen előrelépést várok, gólokat kell szereznünk, ha győzni szeretnénk, márpedig céljaink eléréséhez szükségünk van minden egyes pontra. Jó csapat a Szombathely, felkészültünk belőle, jó mérkőzésre számítok.


MLSZ ORSZÁGOS U15 KIEMELT CSOPORT, 14. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Várda LA (6.)–ETO FC Győr (4.)

Katona György, a VLA edzője: – Ezúton szeretnénk gratulálni a stáb nevében Kancsij Artúrnak, nagyon örülünk neki, hogy a góljai mellett jó játékkal járul hozza a nagyobbak sikereihez. Biztos vagyok benne, a jövőben fog még „felkerülni” játékos az U16-osokhoz, de ehhez legalább ugyanolyan elhivatott és kitartó munka szükséges, mint amit eddig végeztünk. A mérkőzésre rátérve, hétvégi ellenfelünk nagyon jó játékerőt képvisel, gyors, technikás játékosok alkotják, többek közülük válogatott kerettagok. Eddig mindig gólgazdag mérkőzést játszottunk egymással, sajnos számunkra negatív végeredményekkel. Ahhoz, hogy ez megforduljon, sokkal fegyelmezettebb, érettebb, bátrabb játékra van szükség a részünkről. Mi bízunk a srácokban, és abban, hogy ez a pályán is megmutatkozik majd.


MLSZ ORSZÁGOS U14 KIEMELT CSOPORT, 17. FORDULÓ

Szombat, 12.00: Várda LA (7.)–ETO FC Győr (10.)

Törtei Tamás: – Új kihívás elé állítottak engem és a stábot, ezt a hetet már a 2008-as születésűekkel dolgoztuk végig. Az látszik, hogy sok munka lesz a csapattal, amíg megtaláljuk a közös hangot, illetve átültetjük a saját elképzelésünket, filozófiánkat a gyerekekbe. Ez természetesen összhangban lesz a klub elvárásaival is. Az első és legfontosabb a hétvégi három pont megszerzése, amit itthon a Győr ellen kell abszolválnunk.


MLSZ ORSZÁGOS U13 ÉSZAKKELET, 16. FORDULÓ

Vasárnap, 11.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Várda LA*

Oláh Levente, a VLA edzője: – Kíváncsian várom, milyen lesz a játék a számunkra első bajnoki mérkőzésen. A Mezőkövesd lesz az ellenfelünk, remélem, jó meccset tudunk majd játszani. Szeretnénk minél több gólt szerezni, és ha lehet egyet sem kapni.


MLSZ ORSZÁGOS U12 ÉSZAKKELET, 16. FORDULÓ

Vasárnap, 13.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Várda LA*

Deák Béla, a VLA edzője: – Az őszi mérkőzés alapján nagyon defenzív felfogású ellenfélre számitok, amely a múltkori mérkőzésünk alkalmával is teljesen feladta a támadás lehetőségét, éppen ezért az első gól megszerzésének időpontja döntő faktor lehet. Végre teljes létszámban tudtunk edzeni, és nagyon várjuk már a következő mérkőzést.


* Az U13-as és az U12-es bajnokságokban nem vezetnek tabellát


A borítófotón: A Várda LA U14-es csapatánál immár Törtei Tamás felel a szakmai munkáért


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló