Hazájuk válogatottjáért szoríthatnak

2022-11-20 08:23:01
Kisvárda FC

A világbajnokságon nemzetük csapata által érintett játékosaink többségének Brazília a favoritjuk.

Vasárnap kezdődik a labdarúgó világbajnokság Katarban. Magyar érdekeltség nincs, de csapatunkban több, egész pontosan öt olyan játékos van, aki szurkolni tud (szülő)hazája válogatottjának. Nekik tettük fel az alábbi kérdéseket.

1. A világbajnokságon szereplő válogatottban van-e korábbi csapattársad vagy olyan, akit jól ismersz?

2. Mit vársz hazád válogatottjától? Meddig juthatnak el Katarban?

3. Ki okozhat kellemes meglepetést hazád válogatottjából?

4. Ki lesz a világbajnok?


Lucas (brazil-magyar)

1. A jelenlegi brazil válogatottban nincs ismerősöm.

2. Most talán hosszú évek óta után van egy nagyon jó csapat, és szerintem komoly esély mutatkozik arra, hogy megnyerjük a trófeát. Ritkán nyeri meg a világbajnokságot olyan válogatott amelynek nincs nagy múltja és tapasztalata ezen a téren, és mivel Olaszország nincs kint, úgy érzem, hogy az argentin, a német, a francia, az angol és a brazil válogatott között fog eldőlni az elsőség.

3. Bízom benne, hogy ez Neymar tornája lesz, de Rodrygo és Martinelli azok a brazilok, akiket annyira talán nem ismernek, de ők is tudnak meglepetést okozni.

4. Ki más mint, Brazília...!


Rafal Makowski (lengyel)

1. Igen, van néhány barátom a válogatottban, közülük a legközelebbi Mateusz Wieteska, aki jelenleg a francia Clermont játékosa.

2. Remélem a döntőig menetelünk... A minimális cél továbbjutás a csoportkörből. Minden poszton sok minőségi játékosunk van, és remélem, hogy a fiúk ezt a világbajnokságon is megmutatják.

3. Wieteska barátomért szorítok a leginkább, nagyon jó formában van. Rajta kívül Sebastian Szymanski, Piotr Zielinski és Robert Lewandowski lehetnek a húzó játékosok. Ha úgy fognak játszani, mint a klubjukban, meglepetést okozhatunk a világbajnokságon.

4. Nehéz megmondani, először is Lengyelországnak szurkolok, de úgy gondolom, hogy Brazíliának jó esélye van a világbajnokság megnyerésére.

A fotón: Rafal Makowski (balra) a Legiában volt csapattársa a világbajnokságon résztvevő Mateusz Wieteskának


Dominik Kovacic (horvát)

1. Vannak korábbi csapattársaim a válogatottban. Ivo Grbic az Atlético Madridból, Kristijan Jakic az Eintracht Frankfurtból és Bruno Petkovic az NK Zagrebből.

2. Nem tudom, csak annyi biztos, hogy az elején szeretnénk túljutni a csoportkörből, a többit majd meglátjuk.

3. Sok jó játékos van, de remélem, Lovro Majer meg tud lepni mindenkit ezen a világbajnokságon.

4. Franciaország vagy Brazília. De remélem, Horvátország...


Matheus Leoni (brazil-olasz)

1. Igen, a jelenlegi brazil válogatottban van egy barátom, akivel az Athletico Paranaense akadémiáján együtt játszottunk. Ő Alex Sandro, aki a Juventus és Brazília balhátvédje.

2. Brazíliában mindig azt várjuk, hogy a csapat bajnok legyen. Nagyon erős válogatottunk van, de ez egy nehéz verseny. Remélem, hogy a játékosok jól teljesítenek, és világbajnokok lesznek. Biztos vagyok benne!

3. Brazíliának nagyon jó játékosai vannak, közülük is meglepetést Vinicius Júnior és Lucas Paquetá okozhat, nekik ez lesz az első világbajnokságuk.

4. A torna végeztével Brazília immár hatszoros világbajnok lesz!

A fotón: Matheus Leoninak olyan neves csapattársa volt, mint Alex Sandro (jobbra), akitől a Juventus mezét is megkapta


Milos Vranjanin (szerb)

1. Nincs korábbi csapattársam a szerb válogatottban, de nagyon sok játékost nagyon jól ismerek, sokszor játszottam ellenük. A két középső védő, Sztrahinja Erakovics és Sztrahinja Pavlovics még nagyon fiatalok, de egyben nagyon jó futballisták is. Eljött a pillanat, és megmutathatják a világnak, hogy mit is érnek, és ha így lesz, a világbajnokságot követően nagyot léphetnek előre a karrierjükben.

2. Bízom benne, hogy Szerbia bejut a kieséses szakaszba, utána lehet esélyünk a következő mérkőzésen Portugália vagy Uruguay ellen, ami által bejuthatunk a top nyolcba.

3. Az első mérkőzést Brazília ellen játsszuk, na akkor kiderülhet, hogy milyen minőséget képviselünk.

4. Eljött az ideje, hogy Lionel Messi és az ő „vállalata" célba érjen, vagyis Argentína végső győzelmét várom.
next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló