Hatéves eltiltás ellenfelünk játékosának

2023-04-25 17:30:35
Kisvárda FC

Nem maradt következmények nélkül mindaz, ami NB III-as csapatunk BKV Előre elleni mérkőzésének végén történt.

Viharos véget ért NB III-as csapatunk vasárnapi mérkőzése, amelyet a BKV Előre otthonában nyert meg a hosszabbításban szerzett két góllal, 2–1-re. Addigra a fővárosi csapatból nyolc ember maradt a pályán, miután három futballistát és még Albert Flórián vezetőedzőt is kiállítottak. Közülük Busai Attila, a Ferencváros és mások mellett a Nyíregyháza Spartacus korábbi játékosa súlyos sportszerűtlenséget követett el – Büki Gábor játékvezetőt tettleg bántalmazta, ami a kedden megtartott fegyelmi bizottsági (FEB) ülésen bizonyítást is nyert.

„Busai Attila (BKV Előre) 2023. április 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől hat évre szóló eltiltást kapott. Busai Attila a BKV Előre-Kisvárda II mérkőzés 75. percben történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát” – áll a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának közleményében.

A másik két kiállított játékos, Kubó Gábor és Girán Máté egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Albert Flórián edzőt pedig a következő három meccsre tiltották el. Továbbá „a BKV Előre–Kisvárda II mérkőzéssel kapcsolatban a BKV-t, mivel a mérkőzés lefújása után nem biztosította a játékvezetők öltözőbe vonulásának zavartalan feltételeit, valamint labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartása miatt pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – áll ugyancsak a fegyelmi határozatban.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló