Hát persze, hogy 1–1

2019-04-13 21:57:38
Kisvárda FC

Harmadszor is döntetlent hozott a kisvárdai és a diósgyőri futballcsapat alsóházi mérkőzése – BESZÁMOLÓ

Hú, ezt kiizzadtuk!

Mert a táblázat és az utóbbi hetek formája alapján hiába tűnt esélyesebbnek csapatunk a kieső helyre visszazuhant, az elmúlt egy hónapban nagy vereségeket is begyűjtött Diósgyőrnél, a rendes játékidő leteltekor még 1–0 volt – oda.

Úgy, hogy a gólt mi „szereztük”, hiszen a labda Lucas lábáról vágódott saját kapujának jobb oldalába. Kis túlzással a fél NB I nem képes gólt szerezni a mezőny vitathatatlanul egyik legjobb kapusának, Felipének, erre mi már az ötödik vagy a hatodik öngólt vétjük a bajnokságban – inkább utána sem számolunk, hogy pontosan a hányadikat is…

Szóval, mint az előző két egymás elleni meccsen, megint az eredmény után kellett futni a DVTK-val szemben. És amíg az augusztusi hazai meccsen egyértelműen látszott, hogy melyik a jobb csapat és a decemberi „visszavágón” is mindaddig, amíg egyenlő létszámban futballoztak a felek, addig most „csak” a mezőnyfölény szólt a Várda mellett. Az első félidőt úgy, ahogy van, kidobhattuk a kukába, a második elején pedig kimaradt két kapussal szembeni ziccer. Brana Ilics fölé, Gheorghe Grozav pedig az oldalhálóba püfölte a labdát, így abban bízhattunk, hogy a végén csak góllá érik az egyértelmű mezőnyfölény.

Ehelyett még meg kellett úszni egy Florent Hasani-helyzetet, majd a késeinek tűnő hazai cserék közül ketten csak összehozták a csaknem teltházas stadiont megőrjítő egyenlítést. Mert boruljunk le a szurkolók nagysága előtt, addig zúgott a buzdítás, mígnem a Horváth Zoltán előli felszabadítás Hugo Seco előtt landolt, aki csaknem onnan és csaknem úgy púpozta ki a bal felső sarkot, mint február 9-án Pavlo Lukjancsuk a DVSC hálóját.

Igaz, hazai pályán azóta is nyeretlen csapatunk, de az egyenlítés következtében nem is adta át a bennmaradást érő helyet legfőbb riválisának. És ez most csaknem győzelemmel ért fel!


OTP BANK LIGA: 28. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (0–1)

Várkerti Stadion, 2850 néző, v.: Vad (Albert I., Vígh-Tarsonyi – Bogár, Csonka B.)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk (Hugo Seco, 74.), Lucas – Gosztonyi (Horváth Z., 76.), Cukalasz, Grozav (Negrut, 83.) – Ilics. Vezetőedző: Dajka László

DIÓSGYŐR: Antal B. – Sesztakov, Polgár K., Brkovics, Tamás M., Juhar – Szabó B., Márkvárt D., Tajti (Mazalovic, 57., Vernes, 71.) – Prosser, Hasani (B. Mihajlovics, 91.). Vezetőedző: Fernando Fernández

Gólszerző: Lucas (öngól, 0–1) a 20., Hugo Seco (1–1) a 91. percben


A gólok története

20. perc: Hasani forgatta meg a jobb oldalon, a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál Karaszjukot, majd középre emelt. Az ötös és felesnél menteni igyekvő Lucas ballal úgy ért a labdába, hogy az akadálytalanul hullott a kapu jobb oldalába. Öngól, 0–1.

91. perc: Ilics ívelt balról a kapu elé, ahol Horváth Zoltán megzavarta Antal Botondot, így a kapus csak röviden ütötte ki a labdát. Tamás Márk még felszabadíthatott volna, de ő is csak épphogy a tizenhatoson kívülre továbbította a labdát, amit Hugo Seco 17 méterről futtából jobbal a kapu bal felső sarkába lőtt, 1–1.


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló