Hat év után int búcsút

2022-06-17 12:56:32
Kisvárda FC

Részese volt a klubtörténelemnek, NB II-es csapatba érkezett, nemzetközi kupaszereplés kiharcoló klubtól távozik. VIDEÓ is

Távozik az aktuálisan eddig a pillanatig egyhuzamban a legrégebb óta Kisvárdán futballozó játékosunk, Gosztonyi András. A 31 éves szélsőnek lejárt a szerződése, amit a felek nem hosszabbítanak meg.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András 2016 nyarán érkezett a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawtól az akkor NB II-es Kisvárdához, ahol elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy csapatunk 2018-ban feljutott az élvonalba. Goszi további két éven keresztül alapembernek számított az NB I-ben is, második kisvárdai játékosként érte el az ötven meccses jubileumot. A 2020 júniusában elszenvedett sérülése után már nem tudott folyamatos játéklehetőséghez jutni az élvonalban, pedig teljesen felépült, egészséges a lába. Ebben az idényben már jobbára az NB III-as csapatunkban szerepelt. Távozó játékosunk az NB I-ben 59 meccsen szerepelt kisvárdai mezben, 2875 percet töltött a pályán, öt gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Az NB II-es mérkőzésekkel együtt 108 kisvárdai bajnokit játszott, azokon 15 gólt ért el, összességében pedig egy híján 150 tétmeccsen jutott lehetőséghez klubunk színeiben.

Sosem titkolta, hogy sokat kapott Kisvárdától, többször állt jótékonysági kezdeményezések élére, az első Covid-időszakban az elsők között segítette pénzadománnyal a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat. Teljesítményével és emberi tulajdonságaival örökre bezárta magát a szívünkbe és – minek is tagadná –, ő is a kisvárdai embereket és a klubot. Az itteni éveket soha nem fogja tudni elfelejteni, és nemcsak azért, mert pályafutása során itt töltötte el a leghosszabb időt, hanem mert két fia, Barnabás és Benedek születési helye erre mindig emlékeztetni fogja.

A klubtól is nehéz szívvel engedjük el Goszit, de az élet és a futballista pályafutás már csak ilyen, olykor szembe kell nézni a távozással.

„Köszönöm szépen ezt a hat szép évet, amely során részese lehettem Kisvárdán a klubtörténelemnek, külön is Révész Attila sportigazgatónak, aki megadta számomra ezt az esélyt. Örökre a szívembe zártam a várost, a klubot és a szurkolókat, remélem, a búcsúm nem végleges, és találkozunk még” – köszönt el kissé elérzékenyülve Gosztonyi András.

Goszi! Mi is mindent köszönünk, további pályafutásodhoz sok sikert kívánunk, ahogy a magánéletedhez is!


GOSZTONYI ANDRÁS

NB I-es mérkőzéseinek/góljainak száma: 209/19

Kisvárdán játszott tétmérkőzéseinek/góljainak száma: 149/24

Az NB I-ben: 59/5

Az NB II-ben: 49/10

Az NB III-ban: 26/6

A megyei I. osztályban: 2/0

A Magyar Kupában: 13/3


A borítófotón: Gosztonyi András a kisvárdai csapatkapitányi karszalagot is viselte

Fotó: Ombodi Tamás

Related video

next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló