Hárompontos ugrás a dobogóra!

2022-10-24 22:58:54
Kisvárda FC

Kétszeri vesztes állásból álltunk talpra, bizonyítva, hogy van tartása a csapatnak. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Úgy indult rosszul a 12. fordulót lezáró debreceni mérkőzésünk, hogy jól is kezdődhetett volna. Az első lehetőség előttünk adódott, de Gróf Dávid bravúrral védte a Meldin Deskovicsról saját kapuja felé tartó labdát. Meg sem emésztettük a történteket, amikor már a debreceniek örülhettek, miután kihasználták védelmi megingásunkat.

Addig sem védekeztünk, de onnantól még támadóbb üzemmódra váltottunk, és igyekeztünk letámadással zavarba hozni a hazai védőket. Ez többször is sikerült, így Ötvös Bence, majd Rafal Makowski is egyenlíthetett volna, de Gróf kétszer is védett, Matheus Leoni pedig fölé lőtt. Aztán lengyel középpályásunknak összejött a gólszerzés – ahogy a két csapat júliusi meccsén, a Várkertben is.

Döntetlennel mentünk a szünetre, de a folytatásban korán gól kaptunk – úgy, hogy az utolsó két labdaérintés a miénk volt. Vagyis most is, zsinórban harmadszor született öngól a meccsünkön, csakhogy most mi voltunk az elszenvedői. Kisvártatva majdnem összehoztunk még egy találatot magunknak, de Dominik Kovacic mentését követően Hindrich Ottó nagyot védett.

Nem adtuk fel, Anton Kravcsenko szezonbeli első góljával egyenlített, majd Ötvös Bence a lécet döngette meg. Aztán bevált a csere, hiszen a kispadról beszálló Jaroslav Navrátil három perccel a beállása után – mint utóbb kiderült – győztes gólt szerzett. Az öröm után nagy volt az ijedtség, amikor Jasmin Mesanovic mozdulatlanul terült el a földön, de szerencsére nem történt baj, gyorsan jött a segítség a kispadról, de a lecserélését nem kerülhette el az ezen a meccsen a csapatkapitányi tisztséget is betöltő támadónk, aki szerencsére már jobban van.

Nyertünk, győzelemmel indítottuk a második kört, a DVSC most először nem jutott négy gólig hazai pályán és először veszített otthonában az edzőcsere óta. Sőt, a bajnokságban mi vagyunk az első csapat, amely bevette a Nagyerdei Stadiont. Ami még fontosabb: a három ponttal újra a dobogóra ugrottunk!


OTP BANK LIGA: 12. FORDULÓ

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–3 (1–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3707 néző, v.: Berke (Buzás B., Belicza)

DVSC: Gróf – KusnyIr, Dreskovics, Lagator, Ferenczi J. – Varga J. (Ukeme, 84.) – Sós B. (Kiziridisz, 70.), Neofitidisz (Major S., 65.), Szécsi M. (Dorian Babunszki, 70.), Bódi Á. (Horváth K., 84.) – Dzsudzsák. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni (Melnik, 64.) – Ötvös, Karabeljov (Lucas, 77.) – Asani (Navrátil, 64.), Makowski, Camaj (Vida K., 87.) – Mesanovic (Ilievszki, 76.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Neofitidisz (1–0) a 6., Makowski (1–1) a 37., Hindrich (öngól, 2–1) a 48., Kravcsenko (2–2) az 57., Navrátil (2–3) a 67. percben


A gólok története

6. perc: Dzsudzsák emelte a labdát a jobb oldalon a védők mögé Sós Bencéhez, ő középre passzolta, Neofitidisz pedig – mielőtt a védők összezártak volna – hat méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 1–0.

37. perc: Hej bedobása után Camaj szerezte meg a labdát, középről jobbra vezette, majd középre passzolt Makowskihoz, aki 19 méterről jobbal egyből a bal felső sarokba lőtte, 1–1.

48. perc: Dzsudzsák felívelése után Sós Bence – miközben lepattant róla Leoni – továbbfejelte a labdát a tizenhatos jobboldali sarkáról, Szécsi Márk mellel levette a labdát, miközben mögötte Kravcsenko is elterült, az alapvonalról középre lőtt, a közben hátrafutó Laoni az ötös sarkánál jobbal belekapott, a labda a baloldali kapufára, onnan Hindrich combjára, majd a kapuba vágódott. Öngól, 2–1.

57. perc: Camaj baloldali jobblábas szöglete után középen Kravcsenko úgy fejelt öt méterről a kapuba, hogy a labda Gróf kezét és a lécet is érintette, 2–2.

67. perc: Kovacic megelőző szereléssel jutott labdához a saját térfelén, kiugró a középen kilépő Navrátilt, aki rávezette a labdát a kapusra, majd kissé jobbról, 11 méterről jobbal az elvetődő kapus felett a jobb alsó sarokba emelte a labdát, 2–3.


A borítófotón: Rafal Makowski (jobbra) – újabb parádés gól a Debrecennek

Fotó: Ombodi Tamás


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló