Három tizenegyes, három gól, három pont

2022-08-22 00:16:40
Kisvárda FC

A bajnokság első idegenbeli mérkőzésén jól kezdtük, ám a második félidőben döntöttünk Zalaegerszegen. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Viharfellegek gyülekeztek a ZTE Aréna felett., és bizony eszünkbe jutott, hogy Zalaegerszegen többször játszottunk már szélsőséges időjárási viszonyok közepette. Annyira azért nem volt hideg, minthogy Ricardo Moniz, a hazaiak edzője a szertárostól elkérje a téli kabátot (pedig elkérte, és magára is öltötte), de még ettől is volt tovább: a második félidőben beálló Eduvie Ikoba kesztyűt is viselt.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert a csapatok egyáltalán nem bántak kesztyűs kézzel egymással, és mindkét oldalon cél volt a zakó elkerülése. Ezügyben mi tehettük volna meg az első lépéseket, hiszen a hatodik percig két nagy ziccert is kihagytunk, illetve Rafal Makowski, valamint Jasir Asani középre tartó lövéssel és fejessel tette naggyá a meccs előtt a századik, zalaegerszegi színekben játszott NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntött kapust, Demjén Patrikot.

Aztán Asani lövése Kálnoki-Kis Dávid kezét kapta el, ám a VAR nem látott okot a tizenegyes megítélésére, a másik kapunál viszont szabad szemmel is jól látszott, hogy Anton Kravcsenko bizony „kézilabdázott” egy kicsit, így jöhetett a büntető, amit Tajti Mátyás – hasonlóan a két csapat májusi, kisvárdai mérkőzéséhez – gólra váltott. Idő sem volt azon gondolkodni, hogy min kell változtatni a vendégcsapatnak, hiszen a középkezdést követő akcióból tizenegyeshez jutott, amit Driton Camaj értékesített. Az első félidő hátralévő részére feljavult a Zete, és Huszti András kapufára „mellelt”, valamint Németh Dániel Hindrich Ottó által védett labdája után megállapítottuk, bizony jókor jött a szünet.

Ami után megint mi kaptunk előbb lábra, ott voltunk a hazaiak kapujánál, és ha nem is érett, azért megszületett a vezető gólunk, ami Bohdan Melnik kivételes rúgótechnikájának volt köszönhető. A ZTE hármas cserével reagált a gólra, és az azt követő szabadrúgásnál közel jártak az egerszegiek az egyenlítéshez, de kimaradt a helyzet.

A meccset végleg lezáró gólhoz Camaj járt a legközelebb (ziccere után Demjén védett), ám Melnik szerezte azt meg végül: a mérkőzésen megítélt harmadik tizenegyest ugyan elvétette, de a kapusról kipattanóból megszerezte harmadik gólunkat.

Ami három pontot ért a három hazai pályán játszott meccset követő első idegenbeli fellépésen. Mivel a hétvégén a Ferencváros nem lépett pályára, ez egy hétig garantáltan vezető pozíciót ér a tabellán.


OTP BANK LIGA. 4. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3 (1–1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2062 néző, v.: Bogár (Tóth V., Georgiou)

ZTE: Demjén – Huszti A. (Klausz M., 79.), Szafronov, Kálnoki-Kis D., Bedi – Ubochioma, Tajti M., Szankovics, Májer M. (Manzinga, 66.) – Németh D. (Lesjak, 66.), Szalay Sz. (Ikoba, 66.). Vezetőedző: Ricardo Moniz

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni (Peteleu, 72.) – Melnik (Bíró R., 93.), Karabeljov – Asani (Vida K., 79.), Makowski, Camaj (Navrátil, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 79.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Tajti M. (11-esből, 1–0) a 27., Camaj (11-esből, 1–1) a 30., Melnik (1–2) az 57., Melnik (1–3) a 87. percben


A gólok története

27. perc. Bedi baloldali beadása után középen Kravcsenko nem érte el lábbal a labdát, ami a bal karjára pattant. A megítélt tizenegyesből Tajti jobbal a kapu jobb oldalánál a léc alá lőtte a labdát, miközben Hindrich balra vetődött, 1–0.

30. perc: Camaj indította a bal oldalon Leonit, aki a tizenhatos oldalvonalánál belépett Szankovics elé, akivel összeakadt a lába. A játékvezető által megadott tizenegyes kapcsán a VAR is jóváhagyta, hogy a tizenhatoson belül történt a szabálytalanság, Camaj pedig jobbal nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte a tizenegyesből a labdát a másik irányba vetődő Demjén mellett, 1–1.

57. perc: Hej bedobása után Karabeljov visszapasszát Hej a jobboldali oldalvonalnál épphogy megmentette, a labda visszakerült Karabeljovhoz, akinek középre gurítása Májeren lelassult, de így is Makowski elé került. Ő a tizenhatoson belül Tajtitól szorongatva Asanihoz játszott, tőle elpattant a labda kissé visszafelé, éppen Melnik elé, aki 14 méterről jobb külsővel a bal alsó sarokba lőtte, 1–2.

87. perc: Kovacic ívelt előre balról a felezővonaltól, a tizenhatoson belül Szafronov felugorva a fej fölött tartott kezével érte el a labdát Ilievszki mellett. A játékvezető jelzést kapott a VAR-tól, majd a felvétel megtekintése után büntetőt ítélt. Ezúttal Melnik állt a labda mögé, jobblábas, jobb alsó sarokba tartó lövését Demjén kiütötte, a kipattanóra Melnik gyorsan reagált, és négy méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1–3.


A borítófotón: Bohdan Melnik ugyan a tizenegyest kihagyta, de így is két gólt szerzett, a másodikat a büntetőt követő kipattanóból

Fotó: Nyulak Nikoletta


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló