Három szelet Tischler

2020-02-08 23:05:53
Kisvárda FC

Megvan a győzelem és a kisvárdai labdarúgás történetének első NB I-es mesterhármasa – BESZÁMOLÓ

Ez milyen meccs volt!

Kétszer voltunk hátrányban, kétszer is vezettük (másodjára már végleg), megszületett az első kisvárdai mesterhármas az NB I-ben, ahol most először szereztünk öt gólt egy meccsen.

És… Nyertünk! Öt nyeretlenül megvívott meccs, az azokon szerzett egy pont után – végre!

Az már csak plusz adalék, hogy Bódog Tamás vezetőedző bemutatkozó meccse győztesre sikeredett. Jó, mondjuk nem mindig nézett úgy ki, hogy ez lesz a vége, hiszen a sereghajtó 1–0-ra és 2–1-re is vezetett, utóbbi állásnál egy esetben csak hatalmas szerencsével úsztuk meg az újabb gólt.

Az első félidőben nem sok minden utalt arra, hogy ebből ekkora gólzápor lesz. Itt Gheorghe Grozav, ott Balázs Zsolt hagyott ki egy-egy helyzetet, majd a Dombó Dávid által rossz helyre paskolt labdát Hegedűs Dávid fejelte az üres kapuba a tizenhatoson kívülről – vezetett a Kaposvár. De csak néhány percig, mert a csapatba visszakerült Sassá és Bohdan Melnik páros kapcsolata után utóbbi éles szögből szép gólt lőtt. Közvetlenül szünet előtt a vezetést is megszerezhettük volna, de Lucas védőn megpattanó lövése a lécről vágódott ki.

A várt jó folytatás elmaradt, mert ami Lucas esetében nem akadt be, az Nagy Jánosnál igen. A kaposvári védekező középpályás nagyon eltalálta a szöglet után kifejelt labdát, élete első NB I-es gólja egyben élete gólja is lett – futhattunk megint az eredmény után.

De csak addig míg be nem állt Tischler Patrik. Centerünk épp egy perce volt a pályán, amikor berobbant Rados Protics beadására, és fejjel kiegyenlített. Aztán Melnik forgatta és ültette le Csiki Norbertet, a mintaszerű beadást is Tischler fejelte be. De nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert Sassá – tartva az esetleges öngóltól – a hazai kapu torkában átugrotta a labdát, ami a szintén csereként beállt, a DVSC-vel a Bajnokok Ligája-főtáblát is megjárt Fodor Marcellről került a hálóba. A kaposvári balhátvéd egy hete, a Diósgyőr otthonában sokkal tudatosabbnak látszó mozdulattal szerzett – öngólt, most az élet kárpótolta őt. Csapata azonban pont nélkül maradt, mert Fernando Viana a kapuba sodorta a labdát. Utána megúsztunk egy jó két perces kaposvári inváziót a tizenhatosnál, majd Tischler megszerezte az ötödik gólunkat. Úgy értjük a csapatét, meg a saját magáét ebben a bajnokságban, mindet fejesből, mindet a Várkerti Vitézek felőli kapuba.

Nem maradt más hátra, mint eltennie a mesterhármasért járó meccslabdát a nagy meccsen aratott nagy győzelem után.


OTP BANK LIGA: 20. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 5–3 (1–1)

Várkerti Stadion, 1850 néző, v.: Csonka (Buzás, Medovarszki – Berke, Bogár)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Beriosz, Ene, Protics – Lucas, Bumba (Cukalasz, 54.) – Sassá, Grozav, Kovácsréti (Tischler, 58.) – Viana (Karaszjuk, 80.). Vezetőedző: Bódog Tamás

KAPOSVÁR: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs D., Tarasovs, Hadaró (Fodor M., 59.) – Nagy J. (Trebotics, 73.), Jakimiv (Palic, 65.) – Nagy R., Szakály A., Csiki N. – Balázs Zs. Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Hegedűs D. (0–1) a 31., Melnik (1–1) a 34., Nagy J. (1–2) az 50., Tischler (2–2) az 59., Tischler (3–2) a 65., Fodor M. (3–3) a 70., Viana (4–3) a 73., Tischler (5–3) a 82. percben


A gólok története

31. perc: Nagy Richárd ívelt előre, Dombó csaknem a tizenhatos vonaláig kifutva bokszolta el a labdát, épp Hegedűs Dávidhoz, aki 20 méterről az üresen maradt kapu közepébe fejelt, 0–1.

34. perc: Sassá a Melniktől kapott labdát visszatette jobbhátvédünk elé, és Melnik 8 méterről éles szögből jobbról jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–1.

50. perc: Nagy Richárd baloldali szöglete után a rövid oldali kapufától Viana fejelte ki a labdát, épp Nagy János elé, aki 20 méterről, jobbal kapásból a kapu bal oldalába lőtte, 1–2.

59. perc: Protics baloldali beadására Tischler robbant be, és 7 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 2–2.

64. perc: Melnik a jobb oldalon oda-vissza megforgatta, majd orra is buktatta Csikit, ballal középre adott, a berobbanó Tischler pedig középről, 5 méterről a kapu közepébe fejelt, 3–2.

70. perc: Vachtler adott jobbról középre, a labda mindenki előtt elhaladt, Sassá pedig elengedte a lábai között, és végül a mögötte érkező a kapufától két méterre helyezkedő Fodor Marcell bal lábáról került a hálóba 3–3.

73. perc: Protics baloldali beadása után a túlsó kapufánál Viana két méterről Pogacsicsba lőtte a labdát, a kipattanót pedig ballal a kotorta a bal alsó sarokba, 4–3.

82. perc: Melnik tolta ki a labdát jobbra Sassához, aki középre adott, Tischler pedig kissé lehajolva, 6 méterről fejelte a labdát a kapu bal oldalába, 5–3.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló