Harmadszor is Kisvárda–Honvéd

2020-12-11 18:52:30
Kisvárda FC

Immár tizedszer vezet nekünk az ilyen értelemben rangelső játékvezető.

Solymosi Péter az első játékvezető, aki eléri a tíz mérkőzéses határt csapatunk NB I-es időszakában. A 47 esztendős, 311 NB I-es mérkőzésével az abszolút éllovas, már visszavonult Szabó Zsoltot tíz meccsnyire megközelítő játékvezető az eddigi kilenc fellépésével is a legfoglalkoztatottabb spori volt a Kisvárda-meccseken.

Solymosi Péter amúgy eddig kétszer vezetett a Várkerti Stadionban – minő érdekesség, hogy mindkétszer a Honvéd elleni meccseken. A tendencia javuló, hiszen 2018 novemberében még a fővárosiak nyertek 3–0-ra, 2019 márciusában már 1–1 lett, ezek után könnyen kilogikázható, hogy milyen eredménynek kell következnie szombaton. Ebből is kitűnik, Solymosi gyakori vendég Honvéd-meccseken is, most vezet nekik 43-adszor, amivel pályafutása során az ötödik leggyakoribb csapat, amelynek az élvonalban dirigál(t).

Amikor Solymosi Péter csapatunknak vezetett, öt győzelem mellett két-két döntetlen és vereség a mérlegünk. A mostani bajnokságban hibátlanok vagyunk vele, Újpesten 4–2-re, Zalaegerszegen 2–1-re nyertünk.

Legutóbb kiállította Fernando Vianát, tavaly januárban Mezőkövesden pedig Szlobodan Szimovicsot – a riválisok közül senkit sem. Sárga lapból 22-t adott kisvárdai játékosnak és csak 12-t az ellenfeleknek. Büntetőből kettőt ítélt nekünk és egyet a mindenkori másik félnek (pontosabban a Mezőkövesdnek, 2019 februárjában) – a miénk közül Vári Barnabás 2018 szeptemberében az MTK és Fernando Viana legutóbb Egerszegen is értékesítette azt.


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD (4.)–BP. HONVÉD (12.)

Várkerti Stadion, szombat, 14.45 – zárt kapuk mögött

V.: Solymosi Péter (Vígh-Tarsonyi Gergő, Medovarszki János – Németh Ádám, Ducsai József – tartalékjátékvezető: Becséri Gergely)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló