Harmadszor is dupla siker

2019-09-07 15:54:51
VLA

Utánpótláshíradó: Ragaszkodnak az állandósághoz – Puporka Dávid triplája, a kicsik megszokott ötöse.

Továbbra is hibátlanok a Várda LA középső korosztályos csapatai, amelyek a 16 csapatos honi élvonalban szerepelnek – abszolút újoncként.

Az U14-esek és az U15-ösök Újpesten is nagyjából úgy nyertek, ahogy a korábbi két fordulóban. A nagyobbak a két 4–1-es győzelmük mellé ezúttal egy 3–1-es sikert tettek le az asztalra, Puporka Dávid az előző két meccshez hasonlóan most is három gólt szerzett. Egyet akcióból, majd tizenegyesből, aztán az újpestiek szépítése után a második játékrész elején szép szabadrúgásgóllal hűtötte le a kedélyeket.

A kisebbek tartották magukat az eddigiekhez, és újra öt gólt szereztek. Igaz, ezúttal nem öt különböző játékos érte el a gólokat, hanem akadt egy duplázó is, a sérülésből visszatérő Babják Miroszláv. A várdaiak már 5–0-ra vezettek, amikor az Újpest négy perc alatt három gólt szerezve, a 75. percben feljött 5–3-ra, de a hátralévő rövid időt (ebben a korosztályban kétszer negyven percig tartanak a meccsek) sikerült megúszni, így mindkét csapatunk mérlege makulátlan maradt.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 3. FORDULÓ

Újpesti TE–Várda LA 1–3 (1–2)

VLA: Popovych – Adu, Ténai, Juhász Dávid, Vojtkó, Lukecha (Bíró B.), Babych, Napuda (Széll), Puporka, Ivanicja (Jávor A.), Romanchuk (Kovalchyn). Edző: Révész Csaba

Gól: Puporka 3 (egyet 11-esből)

Révész Csaba: – Nagyon jó érzés három győzelemmel kezdeni az NB I-ben. Az előző héthez képest kicsit halványabban játszottunk, reméljük, a következő, hazai összecsapásra feljavulnak azok a játékosok, akik most halványabban teljesítettek. Puporka Dávid a harmadik mérkőzésén is három gólt szerzett, ez önmagáért beszél.


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 3. FORDULÓ

Újpesti TE–Várda LA 3–5 (0–3)

VLA: Révész Barnabás – Dócs, Kőrizs Á., Kovács K. (Juhász Dominik), Rózsa S., Kereszti (Kovács M.), Babják (Béres Cs.), Ésik Á., Kozyk, Racskó, Scsadej (Gégény). Edző: Deák Béla

Gól: Babják 2, Scsadej, Kereszti, Dócs

Deák Béla: – Hetven percig nagyszerűen futballoztunk, és a játék képe alapján teljesen megérdemelten szereztünk tetemes, öt nullás előnyt, szebbnél szebb gólokat szerezve. Az utolsó tíz perc viszont komoly tanulságokkal szolgált, még akkor is, ha a héten a csapaton nagyon komoly vírusfertőzés vonult végig. Levonjuk a következtetéseket és készülünk a következő feladatra. Gratulálok a csapatnak!


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló