Harmadszor ebben a párosításban

2021-04-23 17:00:00
Kisvárda FC

A harmadik játékvezető, aki legalább tizedszer vezet nekünk meccset az NB I-ben.

Solymosi Péter és Andó-Szabó Sándor után Berke Balázs lesz a harmadik játékvezető, aki minimum tíz mérkőzést vezet csapatunknak az NB I-ben. Tudniillik a 37 éves, 109. élvonalbeli mérkőzésére készülő spori dirigálja a szombati, Diósgyőr elleni mérkőzésünket.

A FIFA-játékvezető Berke Balázs igazi specialistája ennek a párosításnak, hiszen harmadszor vezeti e két csapat meccsét, igaz, a korábbi kettőt Miskolcon. Az elsőn (1–1-es döntetlen lett a vége) kiállította játékosunkat, Pavlo Lukjancsukot, a másodikon (3–1-re nyert a DVTK) 1–1-es állást követően két tizenegyest ítélt az ellenfél javára. Túl sok szerencsét nem hozott eddig nekünk, a kilenc, általa vezetett meccs közül egyet sem nyertünk meg, viszont hatot is elvesztettünk. A három döntetlen közül kettő januárban született meg, amikor egy héten belül kétszer is fújt nekünk: előbb a Mezőkövesd ellen hazai pályán (0–0), majd a fővárosban a Fradi ellen (1–1), a számára 100. NB I-es meccsen. Akkor ítélte meg csapatunk ellen a harmadik tizenegyesét, amit Dombó Dávid kivédett. Sárga lapból csaknem kétszer annyit osztott ki nekünk, mint az ellenfeleknek (23–12), Lucast és Cornel Enét már négyszer-négyszer figyelmeztette. A piros lapot az első „kisvárdai” bevetésén, vagyis Lukjancsuk Diósgyőr elleni kiállítása óta nem vette elő többször.

Nekünk a tizedik meccsét vezeti tehát, a DVTK esetében pontosan kétszer annyinál tart, huszadszor fújja a sípot a miskolci csapat meccsein.


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD (5.)–DIÓSGYŐRI VTK (11.)

Várkerti Stadion, szombat, 17.00 (zárt kapuk mögött)

Vezeti: Berke Balázs (Tóth Vencel, Albert István – Kárpály Mihály, Csonka Bence – tartalékjátékvezető: Horváth Róbert)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló