Harcosan, eredményesebben!

2021-05-21 11:36:44
VLA

Bajnokságbeli utolsó portyájukra kerekednek fel középső szekciós, élvonalbeli csapataink – BEHARANGOZÓ.

Közeledik a hosszú, a koronavírus-járvány miatti szünetek által szétszabdalt bajnoki év vége, amit az is jelez, hogy a Várda LA U15-s és U14-es csapatai utolsó idegenbeli mérkőzéseiket játsszák a mostani sorozatban (hazai pályán még két meccse lesz mindkét, az élvonalbeli bajnokságban érintett akadémiai csapatunknak). A helyszín Székesfehérvár lesz, ahol szombaton délelőtt szerepelnek középső szekciós legénységeink.

Ha az őszi idény, amúgy tavasszal, március 9-én lejátszott mérkőzésének eredményéből indulunk ki, akkor U15-öseink kifejezetten esélyesek, hiszen hazai körülmények között 4–0-ra győzték le a Fehérvárt.

„Zsinórban a nyolcadik mérkőzésünket játsszuk szerda-szombat ritmusban, ráadásul a szombati fellépések előtt egy nappal mindig kevesebb idő áll rendelkezésre és még utaznunk is kell – mondta Szabó Balázs, a VLA U15 edzője. – Vagyis, megint az a helyzet, amit az utóbbi időben rendre elmondok, hogy elsősorban a magunk fáradtságát kell legyőzni. Ha ez megtörténik, akkor a kialakult játékunk elegendő lehet a jó eredmény eléréséhez. Szerdán nagyon jó futballt mutattunk be, és alaposan megszorongattuk a bajnokesélyes Honvédot, ám ez nem volt elég a pontszerzéshez. Ugyanazt a harcos, elszánt stílust várjuk el a srácoktól, és remélhetőleg javul az eredményességünk is.”

A tabellán az U14-es csapatunk is megelőzi szombati vendéglátóját, ráadásul a kisebbek is sikerrel (2–1) vették a Fehérvár elleni hazai mérkőzést.

„A Fehérvár kulturált, szép focit játszó együttes, amely ellen a hazai győzelmet sem volt egyszerű kiharcolni. Azzal a céllal keltünk útra, hogy az utolsó idegenbeli túránkról eredményes térjünk haza” – fogalmazta meg a mérkőzéssel kapcsolatos vágyait Márton István, az U14-eseink edzője.


MLSZ ORSZÁGOS U15, 29. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Mol Fehérvár FC (10.)–Várda LA (6.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 29. FORDULÓ

Szombat, 10.00: Mol Fehérvár FC (8.)–Várda LA (6.)


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló