Hajrágóllal mentettünk pontot

2022-08-14 22:45:27
Kisvárda FC

A játék képe alapján nyernünk kellett volna, de így az iksz sem rossz. BESZÁMOLÓ

Ahogy a Mezőkövesd ellen, úgy most is meglehetett volna a vezető gól már a hatodik percben. Jól kezdtük a vasárnapi Puskás Akadémia elleni bajnokit, amelynek első veszélyes jeleneteként Dominik Kovacic szöglet utáni lövését védte Tóth Balázs. Aztán Ötvös Bence 17 méteres szabadrúgása után is kipiszkálta a labdát a bal felső sarokból a felcsútiak kapusa, aki nem először tört borsot az orrunk alá a Várkerti Stadionban.

Aztán a Puskás Akadémia végig vitt egy akciót, az alapvonalra levitt labda visszakerült Yoëll van Nieff elé, akinek nagyon elsült a lába, igaz, mielőtt a labda a kapu jobb oldalába vágódott volna egy láb, valamint Hindrich Ottó keze is beleért. Addig is, de hátrányban különösen megpróbáltunk előrefelé futballozni, helyzet is akadt, de a távolról is aktív Jasir Asani sorfalon megpattanó szabadrúgása után Matheus Leoni lövését is védte a felcsúti kapus. Aztán csaknem kétgólos hátrányba kerültünk szünet előtt, de Kiss Tamás elfutása után Sahab Zahedi lövését Hindrich, Alexandru Baluta ismétlését a léc hárította.

Szünet után fokoztuk a nyomást, és sorra álltak be a támadók. Bemutatkozott Vida Kristopher is, aki karrierje első NB I-es meccsén jutott lehetőséghez. Remek szurkolótáborunk Driton Camajnak énekelte, hogy tőle várja az egyenlítést, de az ugyancsak csereként beszálló Jasmin Mesanovic előtt nyílott két lehetőség is. Sorra rúgtuk a szabadrúgásokat és a szögleteket, utóbbiak terén éppen tizenegynél tartottunk, amikor Asani beíveléséből Mesanovic a kapu bal oldalába bólintott. Nem maradt már sok idő hátra, és bár támadtunk a győzelemért, a végén Hej Viktor lábáról kecsegtető helyzetben leperdült a labda.

A játék képe alapján ezt a meccset nyernünk kellett volna, de ahogy alakult az eredmény, a döntetlen is elfogadható. Annak tükrében pedig különösen, hogy a csütörtöki, Molde elleni parádés teljesítménnyel a lábakban, igen fáradtan lépett pályára csapatunk.


OTP BANK LIGA: 3. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–1 (0–1)

Várkerti Stadion, 2217 néző, v.: Pintér Cs. (Szert, Huszár B.)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 73.) – Navrátil (Mesanovic, 57.), Makowski (Vida K., 57.), Asani – Ilievszki (Camaj, 73.). Vezetőedző: Török László

PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. – Mezgrani, Batik, Spandler, Stronati – Baluta (Favorov, 80.), Van Nieff, Corbu (Bakti, 91.) – Kiss T. (Major M., 80.), Zahedi (Puljic, 59.), Komáromi. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Van Nieff (0–1) a 13., Mesanovic (1–1) a 87. percben


A gólok története

13. perc: Mezgrani labdáját a jobb oldalon Kiss Tamás az alapvonalnál érte utol, a tizenhatoson belülre Zahedihoz passzolt, ő a kapunak háttal állva van Nieffhez gurított, kinek 23 méteres, ballábas lövése Karabeljov lábán is megpattant, majd Hindrich kezét is érintve került a kapu jobb oldalába, 0–1.

87. perc: Asani jobboldali, ballábas szöglete után Mesanovic visszafelé lépve fejelt az ötös túlsó sarkáról kapura, a labdába Tóth Balázs is beleért, és végül a gólvonalon álló Stronatiról került a kapu bal közepébe, 1–1.


A borítófotón: Ha nem is ebből a helyzetből, de Jasmin Mesanovic végü, megszerezte az egyenlítő gólt

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló