Hagytuk fél óra alatt eldőlni

2021-03-13 20:06:25
Kisvárda FC

A korán kapott gólok után esély sem maradt a jó eredmény elérésére Újpesten – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Tekintve, hogy a mostanában elveszített meccsek alkalmával nem futja az erőnkből a gólszerzésre, az Újpest elleni szombati meccsünk már a 11. percben eldőlt. De a 14. percben biztosan, a 35.-ben pedig végképp. Bő fél óra elteltével ugyanis 3–0-ra vezetett az Újpest, miután tálcán kínáltuk az esélyeket az április közepi kupaelődöntős ellenfelünknek.

Az első gólnál Claudiu Bumba próbált sarkazni a félpályánál, az ilyen módon megszerzett labdából indult az Újpest lesgyanús akciója, amiből gól lett. A másodiknál Cornel Ene túlzottan behúzódott a lövésre készülő Yohan Croizet-vel szemben, ő pedig kényelmesen a kapuba csavarhatott. A remek napot kifogó francia játékos aztán adott még egy gólpasszt (az akció előtt a labdát megszelídíteni próbáló Sassát szerelték a félpályánál), így 35 perc elteltével úgy érezhettük magunkat, mint újonc NB I-es évünk elején, és azért rimánkodtunk, hogy sokkal többet azért ne kapjunk.

Aztán már nem kaptunk egyet sem, de ez nem mindig rajtunk múlott. Az Újpest egyrészt célfutballra váltott, a szünetben már kettőt cserélt – igaz, a harmadik találat után Supka Attila is váltott, de mindhiába. Az 55. perc tájékán lehetett úgy érezni, hogy megérkeztünk a mérkőzésbe, akkor már előfordult, hogy párharcot nyertünk a hátsó sorban vagy a középpályán, és akadt egy-két végigfutó támadásunk is, de a sikeres befejezéstől messze álltunk. Ez csak ahhoz volt elég, hogy ne legyen kiütéses a vereségünk, ám végül a szépítés sem jött össze, így továbbra is aggasztó a gólképtelenségünk.

Jó lett volna egy igazi ki-ki meccset játszani az Újpesttel, és minimum megőrizni a vele szemben meglévő pontelőnyünket. A lilák azonban pontszámban utolértek, több győzelmük révén pedig meg is előztek a tabellán – kész szerencse, hogy áprilisban, a Mol Magyar Kupa Kisvárdán játszandó elődöntőjében még visszavághatunk nekik.


OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–0 (3–0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Erdős (Király K., Huszár – Zierkelbach, Szilasi)

ÚJPEST: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Risztevszki – Pauljevics, Mitrovics (Szakály P., 66.), Onovo (Csongvai, 66.), Stieber Z., Antonov (Cerqueira, a szünetben) – Croizet (Bacsa, 78.), Beridze (Simon K., a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Prenga, Ene, Leoni – Szimovics – Sassá (Horváth Z., 68.), Ötvös (Kovácsréti, 53.), Zlicsics (Karabeljov, 43.), Bumba – Camaj (Viana, 43.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Beridze (1–0) a 11., Croizet (2–0) a 14., Beridze (3–0) a 35. percben


A gólok története

11. perc: Stieber Zoltán átadásával Croizet indult meg lesgyanús helyzetben a jobb oldalon, középre adása után Beridze hat méterről jobbal a bal alsó sarokba gurította a labdát, 1–0.

14. perc: Croizet vezette a labdát a jobb oldalon, a tizenhatos sarkánál Ene behátrált, így Croizet 17 méterről ballal a kapu jobb oldalába csavarta a labdát, 2–0.

37. perc: Stieber Zoltán középről balra Croizet-hez, ő még tovább a bal oldalon meglóduló Beridzéhez passzolt, a grúz játékos pedig 12 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 3–0.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló