Ha szabadrúgás a Szeged ellen, akkor…

2020-05-21 11:45:09
Kisvárda FC

Három éve ezen a napon történt: A lépéselőnyből minimális lépéshátrány lett – VIDEÓ is

Miként sorozatunk tegnapi részében, most is egy Szeged elleni mérkőzést elevenítünk meg. Azt egy évvel korábban játszották, mint a szerdán taglaltat, de a tét éppúgy a feljutás volt. Vagy legalábbis annak közelébe érése.

1. Puskás Akadémia 73 pont, 2. Kisvárda Master Good 65, 3. Balmazújváros 64, 4. Soroksár 64.

Így állt az NB II-es bajnokság élcsoportja a 2016-2017-es idényben a 35. fordulót követően, három játéknappal a zárás előtt.

A következő fordulóban, 2017. május 21-én, vagyis három évvel ezelőtt ezen a napon csapatunk idegenbe látogatott, amivel csak az volt a bibi, hogy otthonától távol már másfél hónapja, április 9-e óta nyeretlen volt a csapat: az akkor Cigándon aratott győzelem (2–0) után jött az egyaránt vezetésről döntetlenre adott Vác (3–3) és Mosonmagyaróvár elleni döntetlen (1–1), majd a nyíregyházi vereség (0–2). A nyolcadik helyen álló Szeged 2011 nem a Tisza-parti megyeszékhelyen, hanem a Grosics Akadémia gyulai bázisán játszotta hazai mérkőzéseit, de ezt a létesítményt semmi esetre sem tekinthettük semleges pályának, hiszen a szegedieknek évek óta az otthona volt.

A fotón: A szegediek gólszerzője, Germán Tamás (7) is szabadrúgáshoz készülődik, de ebből nem lett gól


Ezen a mérkőzésen sem sikerült megszakítani az immár négy mérkőzés óta tartó negatív idegenbeli sorozatot, a különbséget csak az jelentette a másik két döntetlenre végződött találkozóhoz képest, hogy ezúttal az ellenfél szerezte meg a vezetést, de Germán Tamás szép szólógóljára hamar jött a válasz: a 21. percben a 21-es számú Gosztonyi András valamivel messzebbről, mint 21 méteres szabadrúgásból talált be a szegedi kapuba. Érdekes, a két csapat őszi mérkőzésén is ez volt a felállás, vagyis a kisvárdaiak gólját akkor is Gosztonyi szerezte – szabadrúgásból.

Ugyanebben a fordulóban a Soroksár 4–2-es vereséget szenvedett a Budaörs tatabányai otthonában, a Balmazújváros viszont a későbbi kisvárdai futballista, Heffler Norbert góljával hazai pályán 1–0-ra verte a Szolnokot, a Puskás Akadémia pedig a ceglédi gólnélküli döntetlenjével nemcsak a feljutását, hanem a bajnoki címér is bebiztosította. A tabella élmezőnye pedig így nézett ki két fordulóval a zárás előtt: 1. Puskás Akadémia 74, 2. Balmazújváros 67, 3. Kisvárda Master Good 66, 4. Soroksár 64. Vagyis a minimális lépéselőnyből kis lépéshátrányba kerültünk utolsó fordulóbeli ellenfelünkkel, a Balmazújvárossal szemben.

A jó hír az volt a várdaiak számára, hogy a következő fordulóban hazai körülmények között léptek pályára. Az ellenfél a Cegléd volt.


2017. MÁJUS 21.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–1)

Gyula, 200 néző, v.: Nagy R. (Csatári, Berényi T.)

Szeged 2011: Szántai – Achim Á., Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Horváth Attila, Germán T., Povázsai (Coroian, 90.), Zabari – Andorka (Hegedűs M., 58.), Pászka (Zádori, 58.). Vezetőedző: Klausz László

Kisvárda: Ivancsics A. – Fodor F., Rjasko, Izing – Hej, Horváth Adrián (Minczér, 60.), Lucas, Vári B. – Gosztonyi, Horváth Z. (Rajczi, 68.), Cseri T. Szakmai igazgató: Révész Attila

Gól: Germán T. (1–0) a 18., Gosztonyi (1–1) a 21. percben

A mérkőzés összefoglalója megtekinthető itt:A borítófotón: Gosztonyi András nekikészül a szabadrúgásnak, amiből a kisvárdai egyenlítő gól születik


Holnapi emlékünk: Féltucat és bajnoki cím


next match
Kisvárda Master Good
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-16 15:00
OTP Bank Liga, 17. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-2
0-1
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló