Ha hat emberrel állnának is ki…

2020-05-14 21:00:01
Kisvárda FC

Vezetőedzőnk fél szemmel a Bundesligára is figyel – megtippeltettük vele a „nyitó” forduló eredményeit.

Végre meccsek!

És bár csapatunk vezetőedzője, Bódog Tamás számára a hétvége fő eseményét a DVSC elleni szombati zártkapus edzőmeccsek jelentik, az 1994 óta kisebb megszakításokkal Németországban élő tréner számára az sem közömbös, hogy ezen a héten beindul a Bundesliga.

„Németországban a csapatok számára létszükséglet, hogy folytatódjon a bajnokság, a televíziós közvetítésekért kapott bevételek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a klubok ne kerüljenek nehéz helyzetbe – osztotta meg velünk gondolatait Bódog Tamás, aki az SSV Ulm 1846 és az 1. FSV Mainz 05 színeiben összesen 36 Bundesliga első osztályú mérkőzésen lépett pályára, azokon három gólt szerzett. – Azzal, hogy a topligák közül a Bundesliga indul be elsőként, a futballvilág figyelme szinte teljes mértékben a német bajnokságra irányul majd. A biztonsági és egészségügyi óvintézkedések persze ott is jelentősek, a csapatoknak egy hétig karanténba kellett vonulni, ami edzőtábor is lehetett.”

Bódog Tamást ezek után arra kértük, hogy tippeljen a hétvégi forduló mérkőzéseire – a jóslatokkal persze majd szembesíteni is fogjuk a vezetőedzőt.


Dortmund–Schalke 04: „Normális esetben azt mondanám, hogy a Dortmund fog nyerni, már csak azért is, mert korábbi ulmi csapattársam és mentorom, Philipp Laux révén van is kötődésem a sárga-feketékhez. Ő később védett is a Borussiában, jelenleg pedig a csapat pszichológusaként dolgozik, és tőle tudom, hogy sok a sérült a dortmundi csapatban. Azt is Philipptől hallottam, hogy az elkülönítést úgy oldják meg, hogy három nagy csapatbusszal utaznak az edzésekre, az ételt pedig mindenki lefóliázott tányérban kapja. Nyolcvanezres szurkolótábora támogatását sem élvezheti a Dortmund, ezért azt mondom, 3–1-re nyer a Schalke.”

RB Leipzig–Freiburg: „A lipcseiek négy hete edzenek, jó állapotban vannak. Nemcsak a két magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter és Willi Orbán miatt mondom, hanem mint a csapat egykori játékosaként és feltétlen híveként is, hogy egyértelmű esélyesei a meccsnek, ráadásul nem tettek le a Bayern megszorongatásáról sem. Erre lesz is esélyük, de ehhez ezt a meccset meg kell nyerniük. Meg is nyerik, méghozzá 4–1-re.”

Hoffenheim–Hertha BSC: „Bruno Labbadia új edzőként összekapta a Herthát, úgyhogy mindenképpen szoros mérkőzés lesz. Ikszet tippelek, 1–1.”

Düsseldorf–Padeborn: „Hosszú kihagyás után az első meccsen bármi megtörténhet, de a bennmaradásért küzdő Düsseldorfnak mindenképpen szüksége van a győzelemre a sereghajtó ellen. A hazaiak 2–0-ra nyernek, a Padeborn pedig sajnos kiscsapatként ki fog zúgni.”

Augsburg–Wolfsburg: „Az Augsburg mellett szól a hazai pálya, de a Wolfsburg kerete erősebb, ráadásul előrébb is szeretne végezni, ahol most áll. Nehéz, nagyon nehéz tippelni… Legyen 2–2.”

Frankfurt–Mönchengladbach: „Marco Rosét a Red Bull-istállóból ismerem, volt a csapattársam a Mainzban, a Salzburg edzőjeként a támadófutball híve volt, nincs ez másként a ’Gladbachnál sem. Többször jártam már náluk, láttam, milyen morálban dolgoznak. A Frankfurt is jó, ráadásul ott is korábbi salzburgi edző, Adi Hütter dolgozik, ez adja a mérkőzés egyik érdekességét. A stílus hasonló, de a ’Gladbachot erősebbnek érzem, és ha oda akarnak érni a BL-helyek egyikére, akkor idegenben is győzniük kell. Azt tippelem, hogy nyernek is 3–1-re.”

Union Berlin–Bayern München: „Épp most olvastam, hogy az Union Berlin edzője, Urs Fischer családi okok miatt távozott a csapattól, amelyet a két eddigi segítője irányít majd. Ha maradt volna a vezetőedző, akkor is nyerne a Bayern, amelynek biztos sikerét várom, 0–3.”

Bremen–Leverkusen: „A Bréma ágált a leginkább az ellen, hogy újrakezdjék a bajnokságot, ráadásul csak a múlt héten kezdtek el edzeni. Nem tudni, hol lesz a hétfő esti meccs, mert néhány nappal ezelőtt még Bréma városa nem engedte, hogy a város határán belül rendezzék meg azt. A veszélyhelyzetben ugyanis attól tartanak, hogy a szurkolók az utcákra tódulnak majd. Amiatt is érdekes lehet a folytatás, mert az egyes tartományokban más-más szabály lehet érvényes arra vonatkozóan, hogy mondjuk mikor helyeznek karanténba egy csapatot. Egy biztos, a Bréma ki fog kapni, mert nincs jó állapotban, a Leverkusen 2–1-re nyer idegenben is.”

Köln–Mainz: „Két farsangi karneváli egyesületről van szó… Ha éppen nem Kisvárdán vagyok, akkor Mainz az otthonom, ezért akkor is azt mondanám, ők nyernek, ha tudnám, hogy mindössze hat játékossal állnak ki… Mondjuk óvatosságra int, hogy a vírus előtti öt-hat meccsen a Köln is jól szerepelt, az edzőváltás jót tett neki. A Mainz abba a szállodába, a Favoritba vonult karanténba, ahol az én időmben is rendre megszálltunk, jó körülmények között. Érdekesség lehet, hogy a Mainznak az az Achim Beierlorzer az edzője – vele amúgy dolgoztam együtt Lipcsében –, aki a bajnokságot még a Köln kispadján kezdte, majd amikor januárban kirúgták, három nappal később már a Mainznál volt… Mindkét csapatot irányította, jól ismeri a Kölnt is, nyer a Mainz 1–0-ra.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló