„Gyümölcsöző lehet az együttműködés”

2018-10-29 19:46:33
Kisvárda FC

A svájci FC Luzern elöljárói a kisvárdai infrastrukturális lehetőségek mellett a Vidi elleni bajnokit is megtekintették.

Viszonozva Révész Attila sportigazgató szeptemberi látogatását, a hétvégén a svájci FC Luzern elöljárói vendégeskedtek Kisvárdán. Megismerkedtek a kisvárdai körülményekkel, betekintést nyertek akadémiánk utánpótlásnevelő munkájába, látogatást tettek a kárpátaljai partnerakadémiákon, végezetül pedig megtekintették a Kisvárda Master Good–Mol Vidi FC NB I-es bajnokit (amely előtt Nyíregyházán járva a Spartacus Tiszakécske elleni NB II-es összecsapásán is jelen voltak).

„Nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk – mondta Genesio Colatrella (képünkön jobbra), delegációvezető, az FC Luzern technikai igazgatója. – Megérintett bennünket mindaz, amit Kárpátalján láttunk, a kisvárdai infrastrukturális feltételeket viszont mi is boldogan elfogadnánk, és látjuk még a klub fejlődési lehetőségét. Azért jöttünk, hogy megismerkedjünk az itteni körülményekkel és még jobban megismerjük Révész Attilát, aki járt már személyesen nálunk. Svájc egy igazi multikulturális ország, de alapvetően a jólét jellemzi, ezért nem lehet párhuzamot vonni az itt tapasztaltakkal, hogy Ukrajna, Románia és Szlovákia közelsége miatt itt is jellemző a soknyelvűség. Ugyanakkor jó eséllyel gyümölcsöző lehet a két klub további együttműködése.”

A svájciaknak tetszett a stadion és a mérkőzés is, meglátásuk szerint a 90 perc alatt folyamatosan bátorodott és javult a Kisvárda játéka, kár, sajnálják, hogy nem tudták megnyerni a hazaiak a mérkőzést.


Következő mérkőzés
Debreceni EAC
Kisvárda Master Good
Debrecen, DEAC Sporttelep
2021-09-18 15:00
Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Puskás Akadémia FC
0-1
0-1
Kisvárda Master Good
Felcsút, Pancho Aréna
2021-09-12 17:30
OTP Bank Liga, 6. forduló