Győztes gólok fontos meccseken

2019-02-05 14:27:28
Kisvárda FC

Az utóbbi négy mérkőzésből hármat is 1–0-ra nyert meg csapatunk, Horváth Zoltánnak rendre főszerep jutott – INTERJÚ

– A közösségi médiában közzétett fényképe alapján külön szurkolói is voltak Szombathelyen. Kik voltak ők?

– Nem külön szurkolók voltak, hanem szombathelyi barátaim. Egy ideig éltem a vasi megyeszékhelyen, és sikerült kialakítanom jó kapcsolatokat. Egyikőjük csapattársam volt egy osztrák harmadosztályú klubnál, és nemcsak vele, hanem a szüleivel is baráti a viszonyom. Ők voltak kint, meg haverok és az unokaöcsém, aki ugyancsak Szombathelyen lakik. Velük beszélgettem a meccs után.

– Meg Halmosi Péterrel, akivel ugyancsak ebből az időszakból ered a jó kapcsolata. A kispadon vigasztalta a korábbi válogatott játékost. Mit mondott neki?

– Nem mondanám, hogy vigasztaltam, csak odamentem hozzá, mert láttam, ott ül egyedül, és vele nem volt alkalmam a meccs előtt beszélgetni. Váltottam vele néhány szót, de nem volt valami jó hangulatban, ezt méltányoltam, ugyanakkor én vágytam arra, hogy a csapattal együtt megünnepeljem az öltözőben a győzelmet.

– Volt is minek örülnie, hiszen a góljával nyert a csapat. Egy olyan akció végén talált be, amelyet edzésen sem lehetett volna szebben kivitelezni. Sokat gyakorolták ezt a figurát?

– Igen, gyakoroltuk. Az első félidőben inkább a jobb oldalon próbálkoztunk, ez volt az első akció, amelyet a bal oldalon vezettünk, és nyomban gól lett belőle.

– Király Gáborral az élen a Haladás játékosai hevesen reklamáltak a gólt követően. Ugyan mit?

– Fogalmam sincs. Les nem lehetett, mert Gheorghe Grozav beadása után visszafelé gurult a labda, rajta is voltak ketten, előttem is becsúszott valaki, hogy meg tudjon akadályozni a gólszerzésben. Talán azt reklamálták, hogy löktem volna, de az sem állta meg a helyét, esetleg az akciót megelőző labdaszerzést, nem tudom. De igazából nem is érdekel, mert szabályos volt a gól, és meg is adták.

– Két hónap szünet után indult újra a bajnokság, és ott folytatta, ahol decemberben abbahagyta. A csapat a legutóbbi négy meccsből hármat 1–0-ra nyert meg, Horváth Zoltán a győztes meccsek közül a Puskás Akadémia és a Haladás ellen góllal, az MTK ellen gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Jó érzés ezzel szembesülni?

– Nagyon jó, már csak azért is, mert ilyen fontos meccsekből sikerült kivennem a részem, mint amilyen a Haladás elleni is volt. Tudtuk, ha nyerünk és a Diósgyőr nem szerez három pontot, akkor ki tudunk lépni a kiesőzónából. Ezt sikerült megvalósítani. Az utóbbi három meccsünket 1–0-ra nyertük meg, azt sem bánnám, ha sok ilyen meccset játszanánk még. Vagy mondjuk éppen annyit, amennyivel elkerülnénk a kiesést.

– A Debrecen ellen is megőrizhető a jó forma és az eredményesség?

– Persze, és bízom is benne, hogy jó meccsen itthon tartjuk a három pontot.

– A beszélgetés elején emlegetett szombathelyi időszaka az MLSZ eltiltásának volt „köszönhető”, amikor kénytelen volt Ausztriában, alacsonyabb osztályban játszani. A múlt héten a bíróság első fokon ítéletet hirdetett a fogadási csalások egri szálának ügyében, amelyben Önt is elmarasztalták.

– Erről nem szeretnék beszélni, amíg nem jogerős az ítélet csakis a kisvárdai feladataimra koncentrálok. A bajnokság végén bennmaradást szeretnék ünnepelni.


A fotón: „A nyugati család” – ezzel a címmel posztolta ezt a képet Horváth Zoltán a meccs után


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló