Győztes gól 44 méterről

2023-02-18 01:00:09
Kisvárda FC

Régen várt győzelmet arattunk, ami némi megnyugvást hozott a számunkra. BESZÁMOLÓ

Hosszú ideje tartó nyeretlenségi sorozatunk megszakítására készültünk péntek este, más kérdés, hogy az Újpest a veszteségei (Csongvai Áron és Katona Mátyás Fehérvárra igazolt) ellenére jól kezdte a bajnokság 2023-as szakaszát. Mi viszont az első győzelmünkre vágytunk, de sajnos a meccskezdés nem sikerült túl jól, a túlzott akarás hibákba torkollott, ezt kihasználva többször is ellentámadásba ment át az ellen.

Még szerencse, hogy szögleteket ki tudtunk harcolni, az egyikből Driton Camaj középre ívelését követően a sérült Alaksandar Jovicicot helyettesítő Széles Imre Antal úgy fejelt kapura, hogy Djordje Nikolics kapus bravúrral csak kiütni tudta a labdát, amire Dominik Kovacic érkezett – és máris vezettünk.

Szünet után nem sokáig tartott ki az előny, a lassan Kisvárda-specialistának számító Simon Krisztán egy perce sem volt a pályán, és máris egyenlített az Újpest. Még szerencse, hogy Rafal Makowski (a borítófotónkon pirosban) személyében olyan futballistánk van, aki képes 44 méterről a kapuba ívelni. Klasszis megoldás volt – mint kiderült, meccset eldöntő.

Mert a hátralévő időben őriztük az eredményt, a különbséget nem sikerült növelni, de legalább az előny megmaradt.

November 5-e óta nyertünk újra meccset, a péntek estét a második helyen zártuk, ha szerencsénk van, vasárnap estig ott is ragadunk.


OTP BANK LIGA: 20. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 2–1 (1–0)

Várkerti Stadion, 1890 néző, v.: Rúsz (Szécsényi, Horváth R.)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, D. Kovacic, Széles, Leoni (Kravcsenko, 91.) – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 74.) Mesanovic (Szpaszics, 94.), Makowski, Camaj (Vida K., 73.) – Ilievszki (Navrátil, a szünetben). Vezetőedző: Török László

ÚJPEST: D. Nikolics – Pauljevics, Diaby, Hall, Antonov – Onovo, Jakobi – Varga Gy. (Simon K., a szünetben), Szabó B. (Gouré, a szünetben), Csoboth (Borello, 79.) – Mudrinszki. Vezetőedző: Milos Kruscsics

Gólszerző: D. Kovacic (1–0) a 35., Simon K. (1–1) a 46., Makowski (2–1) az 52. percben


A gólok története

35. perc: Camaj baloldali, jobbal elvégzett szöglete után a jó ütemben érkező Széles hat méterről fejelt kapura, Nikolics bravúrral védte a labdát, ami Pauljevicsről továbbpattant, Dominik Kovacic pedig négy méterről jobbal a léc alá lőtte, 1–0.

46. perc: A balról középre induló Csoboth passzolt jobbra Simon Krisztiánhoz, aki kissé jobbról, 13 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1.

52. perc: Camaj balról, jobb külsővel indította a jobb oldalon kilépő Navrátilt, aki elöl a tizenhatoson kívülre kifutó Nikolics kapus lábbal mentett, A labda Makowski elé került, s ő gondolkodás nélkül, a kezdőkör széléről, 44 méterről jobbal úgy csavart a kapu jobb oldalába, hogy a labda nagy ívet leírva kötött ki a hálóban, 2–1.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló