Győztes bemutatkozás

2023-01-13 16:14:53
Kisvárda FC

Tartalékcsapatunk átesett a törökországi tűzkeresztségen – sikeresen. FOTÓGALÉRIA

NB III-as csapatunk ezúttal megelőzte az NB I-est – legalábbis abban az értelemben, hogy az esztendő első edzőmeccsét a második számú alakulatunk játszotta le Törökországban. A Kisvárda Master Good II Sidében, az Arslan Zeki Demirci Sport Complexben lépett pályára a német ötödosztályban (Oberliga) szereplő FSV Optik Rathenow ellen. Egyidőben két magyar–német érdekeltségű meccset játszottak a létesítményben, hiszen a lelátó másik oldalán az MTK Budapest a másodosztályú 1. FC Magdeburggal mérkőzött meg, és kapott ki 4–2-re.

A mieink ellenben nyertek – az első félidőben Heles Jaroszlav váltotta gólra a maga által kiharcolt büntetőt (borítófotónkon), majd a második félidőben bemutatkozó titánok egyike, a 17 éves korosztályos válogatott Ésik Ákos duplázta meg az előnyt – kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Debütánsokból akadt még, a kaput a spanyol Ramón Esteban védte, aki Spanyolországból csatlakozik klubunkhoz, játszott az ugyancsak a spanyol Getafétől érkezett, magyar felmenőkkel rendelkező, honosítás előtt álló Raul Martín Stefan, továbbá a Csengerből Kisvárdára tartó Jónás Gergő is.

A meccsen végig, a második félidőben különösen nagy fölényben játszottunk, további gólokat szerezhettünk volna, de az eredmény már nem változott.


ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD II–FSV OPTIK RATHENOW (német) 2–0 (1–0)

Side

KISVÁRDA II: Esteban – Avetiszjan (Kobeljas), Stefan (Poludnjak), Rubus, Sikorszki (Szirota) – Szőr, N. Ponomarenko (Rózsa S.) – Simon M. (Puporka), Nagy M. K. (Ésik Á.), Honcsar (Jónás G.) – Heles (Himics)

Gólszerző: Heles (11-esből), Ésik Á.


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő