Győznünk kell a Tarpa ellen!

2021-04-27 12:21:44
VLA

Hétközi mérkőzés keretein belül lépnek pályára a kicsik – BEHARANGOZÓ

A kiemelt U12-es, valamint U13-as bajnokság Északkelet-csoportjában hétközi mérkőzésen szerepelnek akadémiánk legkisebb kiemelt szekciós csapatai. A bajnokság végéhez közeledve – ugyanis már csak kettő mérkőzés van hátra az idei szezonból – minden adott ahhoz, hogy mindkét korosztályban kitűnő eredményt érhessünk el, ehhez viszont győzni kell csapatainknak.

Az U13-as korcsoportban a VLA a harmadik pozícióban áll az utolsó két mérkőzés előtt (rosszabbb gólkülönbségük miatt szorulnak a második DVSC-DLA mögé) 16 lejátszott mérkőzésükből 13 győzelemmel 1 döntetlennel és 2 vereséggel 40 pontot szerezve. A Tarpa együttese a 8. helyen áll a bajnokságban, ők mindössze 11 lejátszott mérkőzéssel és 8 ponttal foglalják el ezt a pozíciót. Az őszi mérkőzés alkalmával idegenben 4-1-re sikerült nyerni csapatunknak.

„Szerdán olyan csapat ellen játszunk, amely ellen nem könnyű focizni, ugyanis nagyon mélyen védekeznek és igazából arra törekednek, hogy az ellenfél játékát megnehezítsék. Azon fog múlni, hogy mikor tudunk majd vezetést szerezni, mikor sikerül a srácoknak betalálni. Lehet belőle nagyon könnyű mérkőzés is, de ha sokáig marad a gólnélküli állás, akkor meg fogunk szenvedni ellenük. Természetesen győzelemben gondolkodunk, hazai pályán természetesen nem is lehet más a cél, csakis a három pont megszerzése” – mondta Erős Gábor az U13-asok vezetőedzője.


Az egyel kisebb korosztályban a mieink a második helyen állnak, a bajnoki cím már nem elérhető, de a második pozíció megtartása reális lehet, azonban U12-eseinknek is jól kell szerepelniük az utolsó két mérkőzésen ahhoz, hogy a bajnokság végeztével az ezüst is meglegyen. Csapatunk 16 mérkőzésből 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel 36 pontot gyűjtve várja a Tarpa elleni találkozót. Aktuális ellenfelünk a 7. helyezést foglalja el 4 győzelemmel, 3 döntetlennel, valamint 4 vereséggel, ami 15 pontot eredményez. A bajnokság első felében idegenben 0–0-s döntetlennel zárult a két csapat találkozója.

„Ahogy a múlt heti mérkőzés, a szerdai is arról szól leginkább, hogy megőrizzük a második helyünket a bajnokság végéig, ehhez viszont győznünk kell. Más szempontból pedig Tarpán nulla nullás döntetlent értünk el a nagyon passzívan játszó csapat ellen, ennek kell megtalálnunk az ellenszerét, és megszerezni a három pontot. Az egész éves munka, de leginkább a tavaszi jó teljesítményünk alapján érdemelnénk meg a tabella második helyét” – nyilatkozta Törtei Tamás vezetőedző a mérkőzést megelőzően.


MLSZ KIEMELT U13 ÉSZAKKELET, 15. FORDULÓ

Szerda, 10.00: Várda LA (3.)–Tarpa SC (7.)


MLSZ KIEMELT U12 ÉSZAKKELET, 15. FORDULÓ

Szerda, 10.00: Várda LA (2.) – Tarpa SC (8.)


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló