Győzni mindig jobb, mint veszíteni

2023-05-25 14:22:37
Kisvárda FC

Elérkeztünk ötödik NB I-es évadunk utolsó mérkőzéséhez. BEHARANGOZÓ

A bajnokság utolsó fordulója következik az OTP Bank Ligában, csapatunk mérkőzése nyitja a 33. játéknapot. A mieink Kecskeméten lépnek pályára, a pénteken 18.15-kor kezdődő meccsnek a mi szempontunkból a hatodik hely megtartása, a kecskemétiek számára a második hely megőrzése a tét. Mindkét csapatnak a saját kezében a lehetőség, a KTE döntetlennel biztos ezüstérmes, számunkra a győzelem jelentheti a jelenlegi pozíció megőrzését, illetve az, ha szombaton az Újpest nem nyer Debrecenben.

„A héten az volt a legfőbb cél, hogy fenntartsuk a koncentrációt – beszélt az utolsó heti munkáról Milos Kruscsics vezetőedző. – Ez persze nem könnyű az utolsó mérkőzésen, amikor már nincsen nagyobb tét, de profik vagyunk, ezért erre a találkozóra is úgy készültünk, mint a korábbiakra. Az előző hetekhez hasonlóan győzelemre törekszünk, szeretnénk szépen befejezni a szezont, hogy jó szájízzel mehessünk a szünetre. A középmezőnyben nincs különösebb jelentősége annak, hogy a hatodik, vagy a hetedik lesz-e a csapat, ettől függetlenül természetesen szeretnénk megtartani a jelenlegi pozíciónkat.”
A Kecskemét egyértelműen a bajnokság meglepetéscsapata, újoncként szerezheti meg az ezüstérmet – amihez persze nekünk is lehet egy-két szavunk.
„A Kecskemét tabellán elfoglalt második helye mutatja, hogy milyen erős csapatról van szó. Tisztelnünk kell, amit ellenfelünk elért ebben a szezonban, a tisztelet azonban nem jelenti azt, hogy félnénk. Győzni mindig jobb, mint veszíteni. Megnyert meccset követően jobb a csapat körüli légkör, jobbak a személyek közötti kapcsolatok, emiatt győzelem után mindig könnyebb előre tekinteni és jövőt tervezni. Ebből a szempontból tehát jó lenne sikerrel befejezni az idényt – mutatott rá Milos Kruscsics., aki sárga lapos eltiltása miatt nem számíthat Kecskeméten Matheus Leonira és Janisz Karabeljovra.


A borítófotón: A cél az, hogy a bajnokság során először felülmúljuk a Kecskemétet

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló