Győzelem a harmadik edzőmeccsen

2022-01-21 11:41:02
Kisvárda FC

Koszovói ellenfelünkkel szemben magabiztosan nyertünk a táborzáró fellépésen.

A téli felkészülés harmadik, egyben utolsó edzőmérkőzésén már az első percben megszerezhettük volna a vezetést, sőt, tulajdonképpen meg is szereztük, mert Janisz Karabeljov lövése után úgy tűnt, a labda a lécről a gólvonal mögé vágódott. A játékvezető azonban nem mutatott középre, hiába próbálták a pályán lévők és a kispadon helyet foglalók is meggyőzni az ellenkezőjéről. VAR meg ugye nincs ilyen mérkőzéseken...

Tíz perc elteltével Driton Camaj baloldali megugrása bizonyult veszélyesnek, a lövését blokkolták, de elmondható volt, hogy kezdtünk mezőnyfölénybe kerülni. A 13. percben Camaj ugrott ki Jasmin Mesanovic kiugratásával, de lövőcsel után a kapusba rúgta a labdát. A 20. percben megérkezett a vezető gólunk, Ötvös Bence játszotta ki jobbra a labdát Bohdan Melnik elé, aki a tizenhatos sarkáról, jobbal gyakorlatilag szétlőtte a hálót a bal felső saroknál. Támadásban maradtunk, és az első félidő hajrájában Jaroslav Navrátil növelhette volna az előnyt, de Ötvös remek labdájából ő sem tudta ellőni a labdát a kapus mellett. A túloldalon Dombó Dávidnak kellett lábbal nagyot védenie Altin Merlaku 15 méteres lövését követően. A szünetben tehát 1–0-ra vezettünk, a játék képe alapján nagyobb különbség is lehetett volna a csapatok között.

Szünet után az első helyzet a koszovóiak előtt adódott, a szöglet után elé kerülő labdát Aldin Dalkku lőtte rá az ötös sarkáról, de Matheus Leoni testtel blokkolni tudott. Mesanovicnak volt egy bátor távoli kísérlete, ami fölé szállt. Az 56. percben már több szerencse kísérte a házi góllövőlistát vezető centerünk 18 méteres próbálkozását: Camaj labdaszerzése után jobbal lőtt a bal alsó sarokba, 2–0.

A hátralévő időben többször is gyakorolhattuk a pontrúgások elhárítását, miközben Erős Gábor vezetőedző többször is változtatott a csapat összetételén. Előttünk is nyílott esély szabadrúgásból veszélyeztetni, ám Leoni kapu elé tekert labdája után védett a kapus. A végén kissé vagdalkozóvá vált a játék, az eredmény már nem változott, nyertünk 2–0-ra.


NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–KF DUKAGJINI (koszovói) 2–0 (1–0)

Side, Arslan Zeki Demirci Sportkomplexum

KISVÁRDA: Dombó – Peteleu (Czene), Prenga (Kravcsenko), Csirkovics, Leoni – Melnik, Karabeljov (Makowski) – Navrátil (Bumba), Ötvös (Szőr), Camaj (Gosztonyi) – Mesanovic (Heles)

DUKAGJINI: Muhaxhiri – Hasanaj (Zenunaj), Dalkku, Basri (Syla), Shala – Shabani (Palushaj), Merlaku (Rushiti) – Gashi (Jashanica), Carioca (Selimi), Ahmeti (Milakku) – Nikolic (Chibveze)

Gól: Melnik (20.), Mesanovic (57.).


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló