Gyorsan gólra váltott emberelőny

2020-04-06 09:35:07
Kisvárda FC

Egy éve ezen a napon történt: Szabadrúgásból elért találat indította el a lavinát.

Nem olyan régen, éppen egy éve történt, de volt akkora súlya annak a 2019. április 6-i, Puskás Akadémia–Kisvárda Master Good mérkőzésnek, hogy hosszú évekig emlékezzünk rá. A 4–0-s kisvárdai siker ugyanis a legnagyobb különbségű diadal volt, amit a várdai csapat aratott, és az azóta eltelt egy évben csak beállítani sikerült a rekordot – épp a mindez idáig utolsó bajnoki összecsapáson, idén március 14-én, ugyancsak idegenben, a Honvéd ellen (5–1).

A bajnokság 2019-es szakaszát két győzelemmel kezdte az újonc szabolcsi csapat, de a felcsúti fellépés előtt hat bajnokin és a Fradi elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőkkel együtt nyolc tétmérkőzésen volt nyeretlen. A Puskás AFC elleni meccset így a kiesést jelentő 11. helyről várta a csapat, a tizedik Diósgyőrtől két, a házigazda, az alsóházi harcban érintett, kilencedik pozícióban lévő Puskás Akadémiától ötpontos távolságban. Mindezek fényében nem kis meglepetést keltett a tavaszt a címvédő Mol Vidi FC idegenbeli, 3–0-s legyőzésével kezdő, igaz, a Kisvárda elleni meccsét megelőzően a sereghajtó Haladás otthonában 3–0-s vereséget szenvedő felcsútiak ellen aratott várdai siker – főleg annak különbsége.

Ehhez nyilvánvalóan kellett, hogy Sós Bence kiállítása miatt a Kisvárda már a 17. percben emberelőnybe kerüljön. Az esetért járó szabadrúgásból pedig Gosztonyi András betalált.

„A meccset megelőző héten jól mentek az edzéseken a szabadrúgások, így nyilvánvaló volt, hogy elvállalom, még úgy is, hogy azt megelőzően elég régen szereztem gólt – emlékezett a vezetést megszerző gólra Gosztonyi András. – Középről, viszonylag közelről vehettem célba a kaput, igazából arra kellett figyelnem, hogy el is találjam azt. Igaz, hogy korán emberelőnybe kerültünk, de azt ki is kellett tudni használni, és mivel egyből megszereztük a vezetést, megkönnyítettük a magunk dolgát.”


Érdekes, a két csapat legutóbb, idén február 15-én játszott mérkőzését is nagyban meghatározta a korai kiállítás. Akkor a kisvárdai Cornel Ene kapott piros lapot a 21. percben – a vége 3–1-es Puskás-siker lett, a végén Gosztonyi András szépített…

Maradva az eredeti témánál, az egy éve játszott mérkőzésen Gosztonyi gólja után még az első félidőben Gheorghe Grozav is betalált, szünet pedig egy végletekig kijátszott akció végén Bohdan Melnik lőtte be élete első NB I-es gólját, majd Horváth Zoltán feledtette az augusztusban, ugyanott kihagyott tizenegyesét – ezúttal betalált a büntetőpontról az akkori házi gólkirály. A mérkőzést követően a Puskás Akadémia vezetőedzőjel, Radoki Jánossal szerződést bontottak.

Mivel ezzel egyidőben a Diósgyőr hazai pályán kikapott a Haladástól (1–2), a Kisvárda a következő fordulóban bennmaradó helyről várta a legfőbb rivális miskolciak elleni hazai mérkőzést. De az majd az egy hét múlva esedékes írás témája lesz.


2019. ÁPRILIS 6.

2018-2019-ES IDÉNY, NB I, 27. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–4 (0–2)

Felcsút, 700 néző, v.: Andó-Szabó (Tóth V., Berettyán – Pintér Cs., Zierkelbach).

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Hadzsiev, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, Urblík – Sós B., Knezevic (Arabuli, 78.), Radó – Latifi (Kiss T., 60.). Vezetőedző: Radoki János

Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko (Ene, 81.), Protics – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Negrut, 66.), Cukalasz, Grozav – Ilics (Horváth Z., 58.). Vezetőedző: Dajka László

Gól: Gosztonyi (0–1) a 18., Grozav (0–2) a 31., Melnik (0–3) az 55., Horváth Z. (11-esből, 0–4) a 70. percben. Kiálltva: Sós B. a 17. percben


A mérkőzés összefoglalója megtekinthető itt:


Holnapi emlékünk: A korábbi bajnok idegenben sem jelentett akadályt


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló