Gyakrabban látja Ronaldóékat, mint a családját

2021-09-02 13:02:31
Kisvárda FC

Vezetőedzőnk, Joao Janeiro két és fél hónapon belül másodjára nézheti meg élőben hazája válogatottját.

Megint házhoz jönnek a portugálok.

Joao Janeiro még csak két és fél hónapja edző Kisvárdán, de abban a szerencsés helyzetben van, hogy már másodszor tekintheti meg élőben hazája válogatottjának mérkőzését Magyarországon. Azóta gyakrabban láthatta Ronaldóékat, mint a saját családját, hiszen ott volt június 15-én a Puskás Arénában a magyarok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen, és ott lesz szombaton is Debrecenben, ahol a luzitánok a jövő évi világbajnokság rendezőjével, Katarral játszanak felkészülési mérkőzést.

„A portugálok szövetségi kapitányától, Fernando Santostól kaptam meghívást a mérkőzésre, így ott leszek Debrecenben – árulta el Joao Janiero. ­– Ő annak idején a mentorom volt, másokkal nem tartok személyes kapcsolatot a válogatottból. Valóban jó érzés számomra élőben látni a portugál válogatottat, így volt ez a magyarok ellen, és így lesz ez most is. A mostani csak barátságos, mégis fontos meccs lesz a számunkra, hiszen a világbajnoki selejtezők közepette járunk.”

A portugálok szerdán úgy nyerték meg az írek elleni selejtezőjüket, hogy a 89. percben még vesztésre álltak. Ekkor jött Cristiano Ronaldo, aki két gólt szerezve fordította meg csapata javára a mérkőzést (2–1), a másodikat a 96. percben szerezve. Ráadásul ezekkel a gólokkal az ötszörös aranylabdás játékos 111 szerzett gólnál tart a válogatottban, s ez új világcsúcs.

„Mit mondjak erre? Ronaldo, az Ronaldo – tárta szét a karját vezetőedzőnk. – Sorra dönti a rekordokat, ő a világ egyik, ha nem éppen a világ legjobb futballistája. Úgy gondolom, másoknak is ez a véleménye róla. Az írek ellen előbb kihagyott egy tizenegyest, de így is ő lett a mérkőzés hőse azzal, hogy a góljaival megfordította a mérkőzést. Ő egy nagy egyéniség.”

Egyébként mekkora hír az Portugáliában, hogy egy magyar edző által dirigált csapat vezeti az NB I tabelláját?

„Aktuális a kérdés, hiszen a portugál közszolgálati csatorna éppen most fog meglátogatni Kisvárdán. Úgyhogy azt hiszem, egyre többen figyelik majd a Kisvárda eredményeit a hazámban is” – válaszolta Joao Janiero.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló