Gürcölnünk kell a továbbjutásért

2021-02-09 14:43:31
VLA

A Mol Magyar Kupában szerdán az NB II-e Soroksár vendégei leszünk – BEHARANGOZÓ

Ezen a héten is két tétmérkőzés vár csapatunkra, amely szerdán a Mol Magyar Kupa sorozatában az NB II-es Soroksár vendége lesz, majd szombaton a bajnokságban a Zalaegerszeget fogadja. Maradva a szerdai kihívásnál, a 13 órakor kezdődő mérkőzésen a 16 közé jutás a tét. Az elmúlt hét két bajnoki vereséget hozott, most mindenki abban bízik a csapat háza táján, hogy fordul a kocka, és újra sikerekben lesz részünk.

„Mindkét mérkőzés nagyon fontos a számunkra ezen a héten, előbb szeretnénk továbbjutni a kupában, utána pedig eredményesnek lenni a hétvégén a bajnokságban – árulta el Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. ­– Az elmúlt két mérkőzés nem igazán úgy alakult, ahogy elterveztük, javítani szeretnénk, és bebizonyítani, hogy nem az a mi arcunk, amit az MTK és a Diósgyőr ellen festettünk magunkról, hanem az, amikor korábban jó játékkal is párosultak a jó eredmények. A Fehérvár és a Ferencváros elleni mérkőzés után azt gondoltam, hogy lendületbe jövünk, és hozni tudjuk ezeket a meccseket. Sajnos, nem így történt, így vissza kell térnünk oda, hogy gürcölnünk kell, az elsőtől az utolsó percig hajtani és mindenkinek segíteni egymást. Kiderült, csak ilyen stílusban tudtuk hozni a győzelmeket.”

Mondják, az NB II-ben inkább a küzdelem dominál, a Soroksár is gürizős csapat, amely ráadásul a „tavaszi” folytatás első két meccsén a Nyíregyháza (0–0) és a Győr (1–0) ellen gólt sem kapott.

„Nehéz mérkőzésre számítunk, a két idei bajnokin a harcosság jellemezte a Soroksárt – váltott át a szerdai fellépésre Supka Attila. – Igen, más jellegű a futball az NB II-ben, mint az első osztályban, ehhez járul, hogy a jelenlegi időjárási körülmények közepette aligha várnak ránk ideális pályaviszonyok. Nekünk azonban nem ezzel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy aki pályára lép, az a maximumot adja ki magából, harcoljuk ki a továbbjutást, és tegyünk egy lépést afelé, hogy a hétvégén is jó teljesítményre legyünk képesek.”

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, s amennyiben a rendes játékidő döntetlent hoz, utána kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha akkor sem születik döntés, akkor tizenegyeseket rúgnak a csapatok. Miután a sorsolási ágakat már korábban elkészítették, már tudni lehet, hogy ennek a párharcnak a továbbjutója a Pécsi MFC–Haladás párharc győztesével találkozik.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SOROKSÁR SC (NB II)–KISVÁRDA MASTER GOOD

Szamosi Mihály Sporttelep, szerda, 13.00 (zárt kapuk mögött)

V.: Takács Tamás (Szalai Balázs, Kovács Gábor – tartalékjátékvezető: Kovács J. Zoltán)


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló