Gond nélkül hoztuk a kötelezőt

2022-10-19 15:48:32
Kisvárda FC

Megérte átutazni az országot – ott vagyunk a kupában a legjobb 16 között. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Iskolakezdés, szüret, aszfaltozás.

A jelek szerint az ősz előrehaladtával ezek jelentik a programot, mostanában éppen az utóbbi van a soron, ami – különösen, ha az ember, vagy éppen a csapat keresztülutazza az országot – jelentősen növeli a menetidőt. Az pedig különösen nem tűnt jó ötletnek, hogy a mosonmagyaróvári sporttelepre vezető egyetlen utat éppen azon a szerdán zárták le aszfaltozás miatt, amikor kupameccset játszottak. Így aztán mindenféle erdei utakon lehetett csak eljutni az amúgy hangulatos létesítménybe.

Ha csak ennyi lett volna a bosszúság, azzal bőven beértük volna, és az első félidőben összességében magabiztosan érvényre juttattuk az osztálykülönbséget. Egyedül a gól nem akart megszületni, pedig sorra végeztük el a szögleteket, de vagy veszély nélkül, vagy úgy találtuk el a kaput, hogy a hazai kapusnak ne legyen nehéz dolga a hárítással. Mégis előnnyel vonultunk a szünetre, mert a jobbhátvéd pozíciójából meginduló Bohdan Melniknek sikerült kilőnie a jobb alsó sarkot.

Az előny szavatolta a nyugodtabb második félidei folytatást, főként, hogy szünet után közvetlenül újra betaláltunk – Jaroslav Navrátil volt eredményes. Sorban jöttek be azok, akik a bajnoki meccseken kezdők szoktak lenni, közülük Rafal Makowski fejese is gólt ígért, ám végül Mario Ilievszki juttatta a kapuba a labdát.

A továbbjutás ezzel végképp eldőlt, magabiztosan hoztuk a kötelezőt, ott vagyunk a kupában a legjobb tizenhat között, várhatjuk a csütörtök esti sorsolást.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–3 (0–1)

Mosonmagyaróvár, 400 néző, v.: Horváth T. (Szalai D., Vörös D.)

MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita (Horváth K., a szünetben), Papp Sz., Deák I. (Borsodi B., 63.), Szabó R.– Czingráber, Buglyó (Gáncs, 63.) – Monori (Végh B., a szünetben), Sajbán Miklós, Illés D. – Boros G. (Gaál-Horváth, 76.). Vezetőedző: Horváth Csaba

KISVÁRDA: Odincov – Melnik (Czérna, 70.), Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov (Makowski, 60.), Ötvös – Navrátil (Asani, 65.), Lucas, Vida K. (Camaj, 60.) – Ilievszki (Mesanovic, 65.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Melnik (0–1) a 45., Navrátil (0–2) a 49., Ilievszki (0–3) a 62. percben


A gólok története

45. perc: Melnik cselezgetett jobbról befelé, majd 17 méterről, ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

49. perc: Leoni baloldali beadására Navrátil robbant be, és 5 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–2.

62. perc: Ötvös jobboldali beadása után Makowski a lécre fejelte a labdát, az onnan lepattanót Ilievszki sodorta a hálóba, 0–3.


A borítófotón: Bohdan Melnik nemcsak látványos mozdulatra ragadtatta magát, hanem fontos gólt is szerzett

Fotó: Ombodi Tamás


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló