Gólokra és bravúrra lesz szükség

2024-02-24 10:26:18
Kisvárda FC

Az éllovas Paksi FC lesz a vendégünk a vasárnapi hazai bajnokin. BEHARANGOZÓ

A Mezőkövesd múlt heti legyőzése (2–1) után arra készülünk, hogy megszerezzük idei első hazai győzelmünket is, egyúttal ebben a bajnokságban most először gazdagodhatnánk egymást követő két alkalommal három ponttal. Ez csak kimondva, leírva ilyen egyszerű, hiszen az éllovas Paksi FC lesz az ellenfelünk a vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzésen.

„Ugyan a Paks a listavezető, de a múlt heti eredmények következtében mi várhatjuk pozitív töltettel a mérkőzést – véli Feczkó Tamás, csapatunk vezetőedzője. – Jót tett a hangulatnak és az önbizalomnak is a Mezőkövesd elleni győzelem, mindenki elszánt a csapatból, hogy idén először szurkolóinkat hazai pályán is győzelemmel tudjuk megörvendeztetni. Ugyanakkor a Paks eredménysora arra utal, hogy nagyon nehéz legyőzni, bravúr kell ahhoz, hogy három ponttal gyarapodjunk.”

A legutóbbi fordulóban a Zalaegerszeg megmutatta, hogy akár négyszer is be lehet venni a listavezető kapuját. Túl azon, hogy egy egészen extrém módon született meg a ZTE harmadik és negyedik találata, mi kell ahhoz, hogy ilyen eredményes legyen egy csapat a máskor stabil Paks ellen?

„Életemben nem láttam még olyan mérkőzést, mint amilyen a Paks–Zete volt, de aligha vagyok vele egyedül – így Feczkó Tamás. – A paksiak talán a mai napig nem tudják, miként veszítettek el egy olyan mérkőzést, amelyen minden mutató alapján hatalmas fölényben futballoztak. Az a mérkőzés is rámutatott a vasárnapi ellenfél erősségeire és a sebezhető pontjaira is. Nem kérdés, a győzelemhez gólokra lesz szükségünk. Így vagy úgy...”

A mezőkövesdi meccsre szerkezetet váltott a csapatunk. Az a formáció megoldást jelenthet a Paks ellen is?

„A három belsővédős rendszer kifejezetten a Mezőkövesdnek szólt, nem biztos, hogy vasárnap azt kell alkalmaznunk – felelte a vezetőedző. – Más stílusú játékra lesz szükségünk, fel kell készülnünk az ellenfél direkt futballjára, a rengeteg párharcra és azért szeretném, ha nagyobb lenne a labdabirtoklásunk, mint legutóbb. A csapatnak fegyvere lehet, hogy több szerkezetben is képes futballozni, akár mérkőzés közben is változtatva, reagálva a pályán történtekre. Játsszunk bármilyen rendszerben is, az biztos, hogy elszántság és küzdőszellem terén azokat az erényeket kell csillogtatnunk, mint Mezőkövesden.”

A Paks elleni mérkőzéssel zárul számunkra a bajnokság második köre, innentől kezdve már a mezőny valamennyi tagjával csak egyszer-egyszer találkozunk.


A borítófotón: Az október végi paksi bajnokin (1–3) Balogh Norbert szerezte a gólunkat


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló