Gólok – szinte számolatlanul

2018-10-03 15:31:17
Kisvárda FC

Akadémiai U14-es csapatunk játékosa, Puporka Dávid hét forduló után már 43 találatnál tart.

A Nagyecsednek kilenc, a Mátészalkának hét, a Füzesgyarmatnak kettő, a Debreceni EAC-nak ugyancsak kettő, a Debreceni SC-SI-nek négy, a Sényőnek 14, a Tarpának öt.

Az annyi, mint 43.

Hét forduló után egy teljes csapatnak is javára válna ekkora góltermés, de a fenti számsorral nem a Várda LA U14-es legénységeinek eddig összes gólját vettük számba, hanem a csapat csatáráét, Puporka Dávidét.

„Már tavaly is az U14-esek között játszottam, akkor az egész bajnokságban húsz gólig jutottam – mondta „Pupi”, azaz Puporka Dávid. – Most hét meccsen sikerült gyakorlatilag megdupláznom a góljaim számát, aminek örülök, de tudom, nem megy majd mindig ilyen könnyen a gólszerzés. A találatok közül a legtöbbet egyéni akcióból, cselek után szereztem, máskor a társak szolgáltak ki kiválóan.”

Aki ilyen ütemben termeli a gólokat, arra biztosan felfigyelnek más csapatoknál is. Érzékel ebből valamit a fiatalember?

„Nem igazán, de nem is nagyon foglalkoztat, mert itt, Kisvárdán szeretnék a felnőttcsapat játékosa lenni – jelentette ki Dávid, aki hetedik osztályos a pátrohai általános iskolában, és Pátrohából nap mint nap a szülei hozzák Kisvárdára az edzésekre. A középiskolai pályaválasztás után már az iskola is Várdához kötheti majd a csatárt, de az még odébb van. – A Haladás elleni mérkőzés szünetében kaptuk meg az előző bajnokságban kiérdemelt érmet, nagyon jó érzés volt már akkor is a stadion gyepére lépni. Arról álmodok, hogy egyszer majd a játékom miatt tapsolnak nekem ugyanott a szurkolók.”

A Sényő elleni mérkőzés után az U14-esekkel együtt párhuzamosan szereplő U15-ösök edzője, Virágh István kicsit szégyenkezve mondta a 14–0-s győzelmet arató csapatáról, hogy nem tudtak több gólt szerezni, mint az ugyanaddig jutó Pupi.

„Olvastam a nyilatkozatot, jót mosolyogtam rajta, aztán a Tarpa ellen már egymagam többet szereztem, mint Pista bá csapata, hiszen én ötig jutottam, ők pedig három nullra nyertek… De nem lesz ez mindig így, és nem is az a fő célom, hogy számolatlanul rúgjam a gólokat. A lényeg, hogy a csapat nyerjen!”

Abban pedig mostanában nincs hiba…


A fotón: Puporka Dávid (a térdelő sorban jobbról a második) igazán gólerősen futballozik

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló