Gólerős csapathoz látogatunk

2021-02-19 17:44:36
Kisvárda FC

Érdekességek közül szemezgettünk a vasárnapi meccs előtt.

A Nemzeti Sport Online kigyűjtötte a vasárnapi Paksi FC–Kisvárda Master Good OTP Bank Liga-mérkőzés érdekességeit, ezekből szemezgetünk az alábbiakban:

♦ Eddig hétszer csapott össze NB I-es mérkőzésen a két csapat, a mérleg az őszi 3–1-es sikere révén billen a Kisvárda felé (3 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség). A párharcban kezdetben a Paks állt jobban, viszont a legutóbbi sikerét 2019 májusában érte el (1–0). Az azóta rendezett négy találkozón képtelen volt legyőzni a szabolcsiakat (1 iksz, 3 vereség).

♦ Pakson viszont még nem tudott nyerni a Várda, két elvesztett bajnoki után legutóbb 1–1-es döntetlennel távozott.

♦ A Paks az előző körben 3–2-re alulmaradt a Puskás Akadémia otthonában, előtte azonban egy négymeccses veretlenségi sorozatot (2 győzelem, 2 döntetlen) tudott felmutatni a bajnokságban.

♦ A Paks mérkőzésein született eddig a legtöbb gól, 21 forduló alatt 82, ez majdnem négyes átlagot (3.9) jelent meccsenként.

♦ A Kisvárda hullámzó teljesítményt nyújt tavasszal, az MTK és a Diósgyőr elleni vereség után legutóbb egy ráadásban lőtt góllal újra képes volt nyerni (ZTE 2–1), pedig a Szusza Ferenc Stadionban fogadta ellenfelét, mert a saját pályája alkalmatlan volt a játékra.

♦ A Paks továbbra is inkább otthon sikeres, hazai találkozóinak több mint a felét (10-ből 6-ot) megnyerte. Egyszer ikszelt, a Honvéddal, és 3 vereséget szenvedett el, Bognár Györggyel a kispadon viszont ezek közül csak egyet. A legutóbbi 5 otthoni bajnokijából négyet megnyert, ezalatt csak a bajnok FTC vitte el a 3 pontot a tolnai városból.

♦ A Kisvárda vendégként eddig pozitív mérleget produkált (4 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség), a forduló kezdetéig csupán három csapat – Ferencváros, MTK és Puskás Akadémia – gyűjtött több pontot nála idegenben. Az is igaz ugyanakkor, hogy mindezt inkább az őszi teljesítményével érte el, mert a legutóbbi három vendégellépésén csak egy pontot szerzett, igaz, azt éppen a címvédő és listavezető Ferencvárosnál.

♦ A tolnaiak góllövőlistát vezető csatára, Hahn János a 12 találatának a háromnegyedét, 9-et hazai pályán érte el. A paksiak otthoni góljainak (23) a 39 százaléka fűződik a nevéhez.


A borítófotón: A november 20-i, hazai 3–1-es győzelmünk azt jelentette, hogy akkor épp a Paksot megelőzve a tabella második helyére léptünk

Fotó: Móricz Csaba


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló