Gábor-nap a kispadoknál

2021-11-26 14:58:30
Kisvárda FC

Megbízott vezetőedzőnk számára az MTK elleni meccs lesz a hazai premier – BEHARANGOZÓ.

Ugyan a szombaton mérkőző csapatok szakvezetői már korábban munkába álltak, mégis a mostani mérkőzés egyfajta premier lesz a számukra. Kisvárdai oldalon a megbízott vezetőedző, Erős Gábor ebbéli minőségében először meccsel hazai pályán, míg az MTK élére kinevezett Márton Gábor a múlt héten, a Honvéd ellen betegsége miatt még nem állhatott munkába. Így aztán az egykori pécsi csapattársak valamilyen szinten egymás ellen debütálnak.

„A hét elején igyekeztünk odafigyelni arra, hogy jó hangulatúak legyenek az edzések, hiszen a gyirmóti meccs végén történtek azért benne maradtak a fejekben és a lelkekben – számolt be a csapat programjától Erős Gábor. – Ettől is fontosabb azonban, hogy nagyon fegyelmezetten és odaadóan dolgoznak a játékosok. Ettől függetlenül maradt bennünk egy kis tüske, hiszen elveszítettünk két pontot, mondtam is nekik, hogy ezúttal nem félig teli, hanem félig üres volt a pohár.”

A csapat egyik fő erénye, hogy az idegenbeli eredményessége csaknem olyan jó, mint a hazai. Ugyanakkor a bajnokság idei szakaszából hátralévő négy fordulóból háromszor is a Várkertben játszunk, ami mégis csak ad arra esélyt, hogy szép legyen a 2021-es befejezés.

„Természetesen hazai pályán szeretnénk minél több pontot begyűjteni – adta ki a jelszót a megbízott játékos-edző. – Jelen pillanatban az MTK elleni mérkőzésre koncentrálunk, de egyik meccsen sem lesz könnyű feladatunk, hiszen a szombati meccsen kívül még a Fehérvárral és a Puskás Akadémiával játszunk hazai környezetben. A legfontosabb egyelőre az, hogy szombaton itthon tudjuk tartani a három pontot.”

A heti munkának mindig fontos része, hogy az adott ellenfél játékát is alaposan elemzi a stáb. Most, hogy Márton Gábornak gyakorlatilag ez lesz a bemutatkozó mérkőzése, mennyire nehezedett meg ez a feladat?

„Mondhatom, hogy nagyon, hiszen az MTK most kicsit sötét lónak számít – adott választ Erős Gábor. – Rengeteg problémával küszködött a fővárosi csapat betegségek és eltiltások miatt, és még mostanra sem egyenesedtek ki teljesen. Márton Gábort jól ismerem, hiszen volt a csapattársam Pécsen, és biztos vagyok benne, hogy változtatni fog azon, amit a még nélküle játszott Honvéd elleni meccsen láthattunk a csapatától. Vannak eltiltásból és betegségből visszatért kulcsembereik, akik már bevethetőek, de összességében azért ismerjük az MTK-t, és nagyon becsületesen felkészültünk belőle. Hangsúlyozom, itthon nem jöhet más szóba, mint a győzelem.”

Az MTK ellen csapatunk összesített mérlege több, mint nagyszerű. Ilyenkor azonban ez éppúgy nem számít, mint a tabellán elfoglalt helyezés.

„Pontosan, ezekkel nem is foglalkozunk – értett egyet Erős Gábor. – Ebben a szezonban már bajnoki és kupamérkőzésen idegenben és itthon is győztünk már ellenük, de az a múlt, nem is fontos, az a lényeg, hogy mit hoz a holnap.”

Erős Gábor továbbra sem számíthat a derékbántalmakkal küzdő csapatkapitányra, Lucasra, illetve a gyirmóti meccs első félidejének hajrájában sérülés miatt lecserélt Anton Kravcsenko is külön edzett a héten.


A borítófotón: Még még ebből az évből hátralévő feladat, de egyelőre mindenki az MTK elleni meccsre koncentrál

Fotó: Ombodi Tamás


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló