Futballünnepre készülnek Kecskédén

2020-09-17 16:07:22
Kisvárda FC

Közel negyven év után játszik NB I-es csapat a Komárom-Esztergom megyei településen.

„Nagy várakozással tekintünk a szombati Mol Magyar Kupa-mérkőzés elé, hatalmas megtiszteltetésként, egyben sikerként éljük meg, hogy az Önök csapatával mérkőzhetünk meg. Számunkra ez a nap a futball ünnepe lesz, így fokozottan készülünk a mérkőzésre. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy valóban emlékezetes ünnepként éljék át ezt a mérkőzést a csapatok és a szurkolók egyaránt” – írta a klubunknak címzett, kapcsolatfelvevő levelében Szalados Szabolcs, a Wati-Kecskéd KSK elnöke. A Komárom-Esztergom megyei I. osztályú bajnokságban szereplő, ott jelenleg a negyedik helyen álló csapat lesz a Kisvárda Master Good ellenfele a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában. A mérkőzést szombaton 15 órától játsszák Kecskéden.

Amióta NB I-esek vagyunk, azóta jött divatba, hogy a kupa első fordulóját hétvégén játsszák, ilyenkor az NB I-ben, NB II-ben és NB III-ban nincs forduló, az érintett megyei csapatok pedig halasztanak a maguk sorozatában. Az elmúlt két évben, a kupa ezen szakaszában rendre 1–0-s győzelmekkel jutottunk tovább: 2018 őszén az akkor NB III-as Szolnok, tavaly pedig a Pest megyei I. osztályban szereplő Pilis otthonában.

A kecskédiek leveléből kiderül, hogy legutóbb csaknem negyven éve játszott NB I-es csapat a településen, akkor a Dunaújváros 2–1-es győzelemmel lépett túl a Kecskéden. Ami pedig az aktuális előkészületeket illeti, mintegy ezer szurkolót várnak a helyiek, akik megerősített rendezői gárdával és az aktuális rendelkezések betarttatásával valamint megnövelt büfékapacitással várják a mérkőzést. A vendégszurkolók elkülönített részről nézhetik majd a pályán történteket. A kecskédiek az klubház mindkét öltözőjét csapatunk rendelkezésére bocsájtják, a hazai csapat a közeli iskolában öltözik majd át.

Negyedórával a meccs előtt egy korábbi kecskédi hölgy futballista és a vezérszurkoló által énekelt dallal fokoznák a hangulatot. A jegyárak egységesek, ezer forintba kerülnek, 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés.

Minden arra utal, hogy valóban ünnepnapként tekintenek a kecskédiek a csapatunkkal vívott mérkőzésre. A gondtalan rendezés érdekében tett erőfeszítéseiket már most köszönjük, bízunk benne, hogy valóban igazi futballcsemege vár a jelenlévőkre, és bármennyire is megtisztelő a kecskédiek gondoskodása és tiszteletadása, csapatunk számára nem lehet más a cél, mint a továbbjutás.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő