Fura helyzetben a csapatkapitány

2022-07-13 14:52:41
Kisvárda FC

Lucas a visszatérése előtti csapatával, a Diósgyőr ellen játszunk zárt kapus főpróbát. BEHARANGOZÓ

Az Európa-konferencialiga (Ekl)-selejtező előtt csütörtökön tartjuk a főpróbát, az NB II-ben szereplő Diósgyőri VTK ellen 18 órakor kezdődő mérkőzés zárt kapus lesz a Várkerti Stadionban. Csapatunk ezt követően legközelebb már csak Almatiban, az Ekl-mérkőzésen lép pályára július 21-én, magyar idő szerint 16 órakor.

A Diósgyőr elleni mérkőzés egyik kuriózumát Lucas személye jelenti. Újra megválasztott csapatkapitányunk féléves, Diósgyőrben tett kitérőt követően tért vissza, előtte hét esztendőn át volt klubunk játékosa.

„Jó szívvel gondolok vissza a Miskolcon töltött fél évre, hiszen nagyon kedves volt velem mindenki, aki a klubnál dolgozott, a játékosok közül barátokat hagytam ott – mondta Lucas. – Ez nem volt meglepő, hiszen mindig is törekedtem arra, hogy jó kapcsolatban legyek az aktuális csapattársaimmal. Azt személy szerint jól éltem meg, hogy minden tavaszi meccsen pályára léptem, és szinte mindegyiket végig is játszottam. A csalódás részét pedig az jelentette, hogy nem sikerült a feljutás, holott az volt a cél. Nagyon furcsa volt a számomra, hogy hét év után csapatot váltottam, azért Kisvárdán már otthon éreztem magam, de profi játékosként tudnom kellett a helyzetet kezelni, ahogy tudtam is.”

A jelek szerint a visszatéréssel sem akadt gond, hiszen az ausztriai edzőtáborban tartott választáson Lucas nyerte el a csapatkapitányi címet, ami nem kis bizalomról is árulkodik.

„Úgy érezem, hogy a klubon és a csapaton belül is örültek a visszatérésemnek, ez sokat jelentett a számomra – folytatta magyar-brazil játékosunk. – Örömmel töltött el, hogy mindenki úgy fogadott, mintha nem is mentem volna el. Azon pedig tényleg meglepődtem, hogy mindjárt meg is választottak újra csapatkapitánynak, ezt azért nem vártam, de nagyon jól esett. Ez is arra utal, hogy korábban is jó viszonyt ápoltam a társaimmal, és a korábbi kapitányi időszakom alatt is tudtam valami pluszt adni a csapatnak. Ez ugyancsak jó érzéssel töltött el. Most már csak az van hátra, hogy a pályán is tudjam segíteni a klubot a célok elérésében, bízom benne, hogy lehetőséghez jutok. Az Admira Wacker elleni meccsen kicsit más, támadóbb szerepkörben léptem pályára, ha ott számítanak rám, akkor ott is igyekszem majd helytállni.”

Régi-új csapatkapitányunk, Lucas eddig 198 díjmérkőzésen (NB I-es, NB II-es és NB III-as bajnokik, kupameccsek) lépett pályára, úgyhogy közeledik egy nagyon szép jubileum. A Diósgyőr elleni még „csak” felkészülési mérkőzés lesz, de a következő hetekben akár újabb kategóriájú, nemzetközi kupameccs is rákerülhet a játékos palettájára.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK

Várkerti Stadion, csütörtök, 18.00 (zárt kapuk mögött)


A borítófotón: Lucas a Hajduk Split elleni, első ausztriai edzőmeccsen már újraválasztott csapatkapitányként léphetett pályára


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló