Fő a higgadtság és a nyugalom

2022-04-29 13:52:50
Kisvárda FC

Ha már így alakult, szeretnénk megőrizni a második helyezést, amihez a Honvéd ellen is léphetünk egyet. BEHARANGOZÓ

Teljesültek az utóbbi két meccsre vonatkozó szakmai elvárások: sikerült stabilizálni a csapat játékát, és bő egy hónap után újra meccset nyertünk, a DVSC elleni 1–0-val pedig nyomban el is foglaltuk a második helyezést. A szombati, Honvéd elleni mérkőzésre valami olyasmi kerülhet a kívánságlistára, mint az első idei idegenbeli győzelem megszerzése, amihez elengedhetetlen, hogy a csapat a Ferencváros és a Fehérvár elleni fellépésekhez hasonlóan ismét gólt szerezzen.

„Nagyon szeretnénk, ha ezek a vágyaink teljesülnének, de a legfontosabb, hogy stabilak maradjunk, hiszen olyan pozícióban vagyunk, ami alapján nem feltétlenül nekünk kell rohanni, főként fejjel a falnak – állapította meg Erős Gábor vezetőedző. – Ez persze nem azt jelenti, hogy ne a győzelem lenne a célunk, hiszen ha már eddig sikerült eljutnunk, akkor természetesen az az álmunk, hogy megőrizzük a második helyezést. Ugyan a győzelmekkel lehet igazán haladni, de azt is látjuk, hogy egy-egy pont is milyen sokat tud segíteni és milyen kérdésekben tud dönteni.”

A két csapat legutóbbi, február 5-i mérkőzése (3–2-es győzelem) volt az első, amelyen Nebojsa Vignjevics először dirigálta a Budapest Honvéd csapatát. Akkor értelemszerűen még aligha tudta teljes képére formálni a csapatot, de mi látszik kívülről: az elmúlt tizenegy forduló erre elegendő volt?

„Az azért hosszabb időt vehet igénybe, de látszik a Honvédon is a változás – felelte Erős Gábor. – A Honvédot egyrészről tiszteljük, másfelől pedig sokkal jobb csapatnak tartjuk annál, mint amiről jelenleg a tabella elfoglalt helyezése árulkodik. Jó játékosokkal szervezett futballt játszik, de valamiért nem úgy jöttek az eredményeik, ahogy azt remélték, ám arra számítunk, hogy ellenünk hazai pályán győzelemre törtnek majd, amivel be is biztosíthatnák a bennmaradásukat. Nekünk is megvannak a magunk céljai, amiért még sokat kell küzdeni.”

A más-más célok miatt a Honvéd lehet majd feszültebb, ezzel ellentétben fontos lehet, hogy a mi játékosaink végig higgadtak és nyugodtak maradjanak.

„Ez így van, fontos, hogy higgadtak maradjunk. Előfordulhat, hogy idővel a közönség is türelmetlen lesz a hazai csapattal szemben, ha így alakul, nekünk nyugodtan kell játszanunk. Erre utaltam azzal, hogy nekünk nem feltétlenül kell rohannunk, és a Honvéd otthonában is győzelmi esélyekkel lépünk pályára” – reménykedik a vezetőedző.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló